CP3 by Basketball Totaal

Voorbeschouwing Vu20 2015-2016

Met het nieuwe seizoen op het punt van beginnen, wordt het wel eens tijd voor een seizoenspreview. De uitdaging voor zo’n stuk is des te groter, daar het echt koffiedik in de glazen bol kijken is. Zelfs de voorbereiding verraadt niet veel. Ploegen die pas laat bij elkaar komen door blessures, vakanties en rust na gespeelde EK’s strooien de concurrentie zand in de ogen.

Toch heb hebben we een expert gevonden die, op voorwaarde van anonimiteit de competitie gaat volgen en hij/zij (nee we verklappen niet wie het is) heeft dan ook getracht om per ploeg het een en ander uiteen te zetten en op deze manier de teams aan u voor te stellen.

Almonte:
Voor dit team uit Eindhoven gaat het een interessant seizoen worden. De ploeg was vorig jaar erg jong en er werd vanuit Brabant rekening gehouden met een leerjaar. Wel werd er knap gestund tegen Yellow Blizzards en hoewel het team als laatste eindigde werd er wel wekelijks progressie geboekt en was Eindhoven-uit voor niemand makkelijk.

De ploeg is bij elkaar gebleven, een jaar ervaring rijker en heeft met de terugkeer van Marie-Jose Allers een topcoach weten te binden. Zou zo maar eens de verrassing van het seizoen kunnen worden.

DAS:
Helaas is van dit team nog geen roster bekend. Wel weten we dat Rychard de Jong van de dames overkomt naar de onder20 ploeg. Rychard heeft zijn ploegen altijd goed georganiseerd en als er voldoende over is gebleven van vorig seizoen zal dit een team zijn dat tot leuke dingen in staat zal zijn.

Dozy Den Helder:
Bij de ploeg uit Den Helder is er aardig wat veranderd. Hoewel we nog geen officieel roster hebben gevonden voor het komende seizoen, zijn er wel een aantal mutaties bekend binnen dit team. Zo weten we dat Elske Heerschop haar loopbaan vervolgt bij Lekdetec in Bemmel. Daartegenover staat dat de zusjes de Raat ook dit seizoen weer te zien zijn in het Helderse blauw. Het team vindt daarbij wat aanvulling van jong talent dat uitkomt in de nationale jeugdselecties en dan weten we eigenlijk al zeker dat er opnieuw een ploeg staat om rekening mee te houden. Coach dit jaar is John van Rootselaar die het stokje heeft overgenomen van Robert Tinga.

BV Hoofddorp:
Traditioneel is Hoofddorp een ploeg om rekening mee te houden. Door het sterke opleiden vanuit de jongste jeugd komen er altijd weer talentjes bovendrijven in het hypermoderne sportcomplex. Dat zal dit jaar niet anders zijn en is vanwege de aanwezigheid van het CTO en Landsmeer in korte straal al een prestatie opzich! Cor Guldemond zal dit team het jaar doorloodsen.

Cangeroes:
Van Cangeroes is bij de redactie helaas nog niets bekend. Volgens laatste berichten zal Simone van den Biggelaar dit team weer onder haar hoede nemen. De meiden hebben vorig jaar laten zien dat ze kunnen groeien in een seizoen en zullen absoluut hard gaan werken om die lijn door te trekken het komende jaar.

Jolly Jumpers:
Verliezend finalist van vorig seizoen, de Jolly Jumpers komt ook dit jaar weer met een interessante ploeg voor de dag. Coach Mart Kieftenbeld gaat dit keer het gehele seizoen met de ploeg aan de slag. Versterkingen zijn er gevonden in Mardi Westenberg die terugkeert van 2 seizoenen CTO en ook
Lieke Sonder en Anke Waayer zullen de ploeg versterken vanuit de onder18 ploeg van vorig jaar. Met het vertrek van Pien Nijhuis en Maud Droste heeft de ploeg echter wel wat ervaring ingeleverd en het wordt dan ook interessant om te zijn hoe het team dit oppakt.

RTC Noord:
Bea Vennema is dit seizoen de trainer/coach met de teugels in handen bij de onder20 in Groningen. De afgelopen jaren staat RTC Noord garant voor hoog tempo basketball, met veel 1 vs 1 en man to man in de defense. Dit was echter toen Marco vd Berg nog aan het hoofd van de organisatie stond.
Iedereen kijkt dan ook rijkhalzend uit naar deze talentvolle ploeg en wat er voor keuzes zijn gemaakt voor dit seizoen. Hoe dan ook, altijd mooie wedstrijden tegen deze ploeg.

Landslake Lions:
Het roster is dit jaar niet veel veranderd in Landsmeer. Opnieuw veel jeugdinternationals met 1 of 2 EK’s in de benen en de nodige ervaring in de rugzak. Positief voor de vereniging is het aanblijven van Molly McDowell als hoofdcoach. Haar team is goed instaat de passie van Molly te vertalen op het veld en dat zorgt voor leuk en verzorgd basketball. Een heel jaar Molly met deze groep gaat ervoor zorgen dat dit team zeker weer voor de prijzen gaat spelen dit seizoen.

dwg noor driessen vs batouwe2 foto wim kulk

 

Solar systemen-Grasshoppers:
Traditiegetrouw wordt er weer veel verwacht vanuit Katwijk. Weer een talentvolle groep die afgelopen zomer haar individuele kwaliteiten weer heeft getoond op de europese velden. Heeft met Ilse Kuijt en Noortje Driessen 2 absolute toekomstige toppers, zonder de rest hiermee te kort te
willen doen. Met Robin vd Bilt aan het roer van deze Kattukse kotter moet het raar lopen wil deze stranden buiten de final four.

Rotterdam Basketball:
Met het vertrek uit de eredivisie van Binnenland zien we de de komst van Rotterdam Basketball. Jeanine Tjin-a-Tjoe komt met een jonge talentvolle ploeg de eredivisie onder 20 binnenknallen. Hoewel we nog geen roster hebben gezien gaan we er vanuit dat dit een ploeg is die voortkomt uit de Basketball Academy van Rotterdam. Daarmee kunnen we uitgaan bijna automatisch uitgaan van fundamenteel sterk opgeleidde meiden, die met fris basketball mee gaan doen in deze poule. Een ploeg om in de gaten te houden!

Yellow Blizzards:
Regerend landskampioen en tegelijk weer grote favoriet voor de eindzege dit jaar. Met uiteraard een talentvolle nieuwe groep zal Yellow Blizzards ook dit jaar weer meedoen in de eredivisie. Hoofdcoach Chris van Kampen en smaakmaaksters Laura Westerik en Anne van Vlijmen zullen de lijnen gaan
uitzetten bij deze ploeg vol toekomstige internationals. Door de europese wedstrijden door de weeks en het CTO damesteam dat erboven staat zal er veelal met wisselende samenstellingen worden gespeeld, maar gezien het vele talent in deze ploeg zal elke tegenstander de mouwen flink moeten
opstropen.

 

Zoals u wellicht ontdekt had (en zo niet, dan bij deze) proberen we komend seizoen onder andere de VU20 eredivisie via deze site wat actueler te volgen. Heeft u nu aardige fotos en of verhalen, sein ons even in via [email protected]
Een vriendelijk verzoek ook aan de coaches om een lijntje onze kant op uit te leggen, hetzij via Mail, hetzij via de facebooksite. Alvast dank!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.