CP3 by Basketball Totaal

Voorbeschouwing TBG VS Harlemlakers halve finale u24

Door: Bryant Abath

Aankomende zaterdag om 19:00 uur zal TBG Dragons voor de tweede keer een Amsterdamse club verwachten. De wedstrijd tegen Harlemlakers is de return van de bekercompetitie en zal gehouden worden in sporthal Arcus in Wijchen.

Harlemlakers, zesde plek

De laatste wedstrijden gaat het de Amsterdamse club goed af. Drie keer oprij werd er gewonnen. Eén daarvan was tegen de Dragons. In de halve finale van de beker wonnen de Amsterdammers met 75-63 en hebben daarmee een marge van 12 punten opgebouwd. De andere twee wedstrijden gingen nog ruimer gewonnen, met ongeveer 20 punten van Den Bosch en Groningen. Dat konden de Harlemlakers goed gebruiken na een wisselvallig begin van deze competitie. Zaterdag zullen zij de wedstrijd psychologisch beginnen met een 0-12 voorsprong.

TBG Dragons, vijfde plek

Waar de Harlemlakers in een flow zitten gaat het bij de Dragons wat minder goed. Zij presteren, los van de verloren bekerwedstrijd tegen de Harlemlakers, minder sterk dan voorheen in de Dutch Talent League. Tegen Apollo Amsterdam werd na verlenging weliswaar gewonnen met 62-58, maar Landstede Zwolle verpulverde de Dragons met 88-56, en dat zegt heel veel. Toch mag coach Matthew Otten als excuus gebruiken dat zijn selectie niet 100% fit is. Lars Krooshof is er nog altijd niet bij. Naar verwachting zal hij komende maart weer in actie komen. Aleks Correia Semedo zal wel in actie komen, maar is niet 100% fit. Dat is nog niet alles. Mike van der Hammen is weg bij de Dragons.  Kortom de Dragons weten wat ze te doen staan: winnen met 13 punten of meer van de Harlemlakers.

Beide teams zullen vanaf de eerste seconde het gaspedaal hard intrappen. Ook voor de Harlemlakers is er geen tijd om te verslappen. Een voorsprong van 12 punten kan zomaar teniet gedaan worden. Dat zullen de Dragons zich ook realiseren. De Arcus kan zich dus zeker schrap zetten voor een harde maar vermakelijke wedstrijd!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.