CP3 by Basketball Totaal

Voorbeschouwing TBG Dragons vs Rotterdam

Door: Bryant Abath.

Sterke krachtmeting voor TBG Dragons tegen Rotterdam Basketbal
Het nieuwe jaar kan voor de Dragons niet mooier beginnen dan tegen koploper Rotterdam Basketbal. Op zondag 15 januari 2017 om 17:00 uur zullen beide ploegen elkaar treffen in sporthal de Arcus in Wijchen. Voor de Dragons een kans om te laten zien dat ze de slag met de top aankunnen.

Rotterdam Basketbal, koploper in de Dutch Talent League
Het gaat de Rotterdammers goed af in de U24 competitie. De ploeg uit de Maasstad verloor dusver slechts één wedstrijd, van ZZ Leiden. Niet vreemd overigens als een aantal spelers uitkomen in de eredivisie (Sam van Dijk, Coen Stolk en Maik Bouwer). Dat trio trekt wekelijks de kar bij de Rotterdammers, evenals Twan Plasman. Diezelfde Plasman was begin dit seizoen op try-out bij de Dragons, maar koos toch voor Rotterdam. Tot dusver betekent het 11 winstpartijen uit 12 wedstrijden, al kregen zij het de laatste wedstrijden wel wat lastiger. Wellicht hebben de Dragons een zwaktepunt gespot.

TBG Dragons ook in een winning streak
We hebben gezien dat Rotterdam in staat is veel te winnen, datzelfde geldt in de laatste wedstrijden voor de Dragons. Na een wat stroeve start wisten de Wijchenaren de laatste zeven wedstrijden allemaal winnend af te sluiten, vooral mogelijk gemaakt door het sterke spel van Hoessein Adow. We vinden de Dragons daardoor terug op een gedeelde derde plek samen met ZZ Leiden. De Dragons hebben onlangs een nieuwe speler aangetrokken: Tom van Haeren. Van Haeren was afgelopen seizoen nog in de selectie opgenomen van SPM Shoeters in de eredivisie. Tevens speelde hij toen al met huidige Dragons spelers Wouter Bruggeman, Jord van Baast en Gavin van den Wall Arnemann.
Beide teams troffen elkaar eerder in de allereerste speelronde. In Rotterdam was de thuisploeg by far de bovenliggende partij met 89-55. Echter, de laatste wedstrijden hebben de Dragons bewezen dat zij over een sterk collectief beschikken. Voor wie zal de zegereeks op 15 januari eindigen?

De wedstrijd word voor de mensen die er niet bij kunnen zijn live uitgezonden. Wij gaan live om 16:45. De wedstrijd begint om 17:00. Hieronder de link naar site. Like and Share.

https://www.facebook.com/Dutch-Talent-League-872389029465605/?fref=ts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.