CP3 by Basketball Totaal

Voorbeschouwing bekerfinale met Joost van Rangelrooij

joostKomend weekend staat de bekerfinale van de dames op het programma tussen Lintex Binnenland en Lekdetec. De nummers vier en twee uit de dames eredivisie. Binnenland is de regerend bekerkampioen en kan de titel dus prolongeren. Tijd om even kort vooruit te blikken met coach Joost van Rangelrooy. De ploeg is in de finale gekomen door achtereenvolgens van Wyba (103-45), Lokomotief (98-69), BC Apollo (82-39) en de halve finale van Den Helder (70-60) te winnen. Opmerkelijk dat de kampioen alleen maar uitwedstrijden heeft gespeeld om in de finale te komen, waaronder één in Arcus tegen Wyba!

Joost van Rangelrooy kijkt uit naar wederom een finale met zijn team: “Een finale spelen is altijd bijzonder, dus dat is dit jaar niet anders. We leven er al weken naartoe en zijn er elke training mee bezig. Dat is volgens mij ten koste gegaan van de voorbereiding op de wedstrijden tegen Grasshoppers en het CTO. Je ziet dat de meiden van dit jaar veel houvast nodig hebben”.

Binnenland verloor de laatste twee wedstrijden van het seizoen, waaronder een zeer pijnlijke nederlaag tegen CTO Amsterdam (68-91). Daarmee sloot de trotse landskampioen het seizoen af op een teleurstellende vierde plaats.

“Ik zag het seizoen wel anders voor me inderdaad, door de blessures van Leonie en Eline hebben we veel moeten veranderen. Ik ben wel blij dat we er elke keer weer staan als het echt moet. Dat zag je in de Final Four en ook in de wedstrijden tegen Den Helder wat cruciale wedstrijden waren. Ik denk dat het toch een combinatie is tussen ervaring in het team, een goede voorbereiding en de focus leggen op een bepaald moment in het seizoen”.

Beide speelsters komen dit seizoen niet meer in actie voor Binnenland, die tussentijds ook nog een nieuwe Amerikaanse speelster moesten inpassen. En dat staat in schril contrast met de tegenstander in de finale Lekdetec. De ploeg uit Bemmel is eigenlijk het gehele seizoen hetzelfde gebleven qua bezetting en dat komt de speelstijl natuurlijk ten goede.

“We zijn twee totaal verschillende teams, maar op de 1 of andere manier is het altijd spannend. Het team wat het meest gedisciplineerd blijft spelen, gaat er uiteindelijk met de winst vandoor. Wij moeten ervoor zorgen dat we als team blijven spelen. Ik denk dat wij op elke plek kwaliteiten hebben, maar als het niet loopt dan zijn we te individualistisch”.

Lekdetec ging er al viermaal met de winst vandoor tegen Binnenland, maar verloor ook tweemaal. Met name de halve finale in de Final Four in Landsmeer deed pijn voor de ploeg van René van der Wielen.

De speelstijl van Lekdetec is totaal anders, dan die van Binnenland. Van Rangelrooy: “” Lekdetec is aanvallend bijzonder snel dus, daar hebben wij veel moeite mee. We zullen onze rotaties dus goed in de gaten moeten houden in de verdediging”.

En dan is er natuurlijk nog het zwaard van Damocles, die boven de ploeg uit Barendrecht/Rotterdam hangt. De geldkraan moet noodgedwongen dicht en de ploeg zal vertrekken uit Rotterdam en wellicht ook uit de eredivisie. Dan zou een bekerwinst toch wel heel welkom zijn.

“Het voortbestaan hangt niet af van winst in de bekerfinale, maar het is natuurlijk wel wat makkelijker praten met een sponsor als je kan vertellen dat je al twee jaar achter elkaar de Final Four en de beker hebt gewonnen”, aldus de coach van de landskampioen en bekerwinnaar Binnenland.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.