CP3 by Basketball Totaal

Voorbereiding Oranje Heren

Oranje foto basketballIn de zomer van 2014 hebben de mannen van het Nederlands basketbal team een fantastische prestatie geleverd. Na een afwezigheid van 25 jaar op het hoogste Europese platform, plaatste Oranje zich in de Vijf Meihal in Leiden voor EuroBasket 2015, het EK.

In september nemen de Orange Lions het in de groepsfase op tegen de beste ploegen uit Europa. Op het programma staan wedstrijden tegen Georgië, Macedonië, Kroatië, Slovenië en Griekenland. Al deze wedstrijden vinden plaats in Zagreb, toevallig ook de plaats waar Nederland in 1989 voor het laatst aan een EK deelnam.

Uiteraard gaan de Orange Lions zich goed voorbereiden om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten op EuroBasket 2015. Sinds 1 juli zijn zij in volledige bezetting in training. Vanaf 30 juli staan er een heleboel oefenwedstrijden op het programma (zie hier). Naast dat er toernooien worden gespeeld in Italië, IJsland, Estland en Griekenland, spelen de Orange Lions ook drie thuiswedstrijden in Nederland. Daar moet je als basketballiefhebber natuurlijk bij aanwezig zijn! Dit is misschien wel het sterkste Nederlandse team ooit.

Op woensdag 12 augustus speelt het Nederlands team in Rotterdam tegen de University of Illinois. De wedstrijd tegen dit Amerikaanse team in het Topsportcentrum Rotterdam begint om 19.00 uur. Daarna treden de Orange Lions in de Vijf Meihal in Leiden aan voor een drielandentoernooi. Portugal, Groot-Brittannië en Nederland zijn de deelnemers aan de Kia Autohaag Zeeuw Classic. De Orange Lions openen het toernooi op vrijdag 14 augustus om 20.00 uur tegen Groot-Brittannië. Op zaterdag 15 augustus strijden de Britten om 20.00 uur tegen Portugal. De slotwedstrijd van het drielandentoernooi is op zondag 16 augustus. Nederland neemt het dan om 16.00 uur op tegen Portugal.

Kaarten voor deze wedstrijden zijn hier te bestellen. De prijzen zijn € 7,50 voor jeugd tot en met 14 jaar en € 15,- voor iedereen vanaf 15 jaar. Zorg dat je erbij bent en steun de Orange Lions op weg naar EuroBasket 2015!

Bron: Oranjebasketball.com

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.