CP3 by Basketball Totaal

Virtus wint in buzzer van Wyba

Zaterdag de 27e september kwam Virtus uit Werkendam op bezoek bij het eerste herenteam van Wyba. Het vorige seizoen liet Virtus zien dat ze al een tijd op niveau speelt en konden de Wijchense basketballers geen punten pakken maar na het verlies vorige week tegen Den Haag was het nu tijd om de eerste punten te pakken. Het aanwezige publiek zag dat Randall Williams in zijn eerste actie sterk naar de ring ging en zo foutief werd afgestopt met 2 vrije worpen tot gevolg waar hij er 1 van benutte.

 

De volgende aanvallende actie was van Corstiaan Kan die inside gevonden werd en kon scoren. Vervolgens was het Virtus die de wedstrijd helemaal overnam en met enkele simpele loopacties vrije lay-ups kon maken en Wyba had verdedigend helemaal geen grip op de gasten uit Werkendam. Verdedigend zat er ook geen geloof en beleving in bij de Wijchense mannen en aanvallend kon Leon Janssen nog wat terugdoen maar bleef Wyba aan het eind van het eerste kwart steken op 14 terwijl Virtus ongehinderd kon blijven scoren en het eerste kwart afsloot met 24.

Het tweede kwart ging het roer om en kwam er meer beleving en geloof in het Wijchense spel waardoor de achterstand slonk. Een full-court press ontregelde de aanval van Virtus en onder aanvoering van Ralf Rossen en Leon Janssen werd aan het einde van de eerste helft de aansluiting gevonden bij een 34-34 stand. In de tweede helft waren het de centers Olaf Janssen en Corstiaan Kan van Wyba die de scores pakten en er zo een voorsprong op het bord stond. Virtus kon door acties van Van Houwelingen in het spoor blijven maar een driepunter van Ralf Rossen en enkele inside acties van Olaf Janssen zorgden voor een marge van 5 punten in het voordeel van Wyba.

Virtus spelers Van Houwelingen en P. Both waren echter moeilijk te stoppen waardoor en konden keer op keer door de verdediging in scoringspositie komen waardoor Wyba niet kon uitlopen. Het vierde kwart verliep redelijk stroef voor beide teams en er werd niet veel gescoord. Het uitvallen van centers Olaf Janssen en Corstiaan Kan zorgde er echter voor dat het inside overwicht wegviel. Verdedigend werd er een zone gespeeld om Virtus af te stoppen waardoor Wyba met nog 4 minuten te spelen een voorsprong van 60-54 had.

Het slotoffensief van de gebroeders Both zorgde ervoor dat Virtus terugkwam tot 62-61 en een driepunter van Virtus zorgde voor een voorsprong die in de volgende aanval van Wyba gepareerd werd door een driepunter van Ralf Rossen waardoor Wyba nog 1 punt voorstond.

In de laatste 30 seconden maakte Virtus een aanvallende fout waardoor Wyba balbezit kreeg en in kon nemen voordat er een press stond. Mingus Siahaya omzeilde de verdediging en werd met nog 12 seconden te spelen die door de scheidsrechter werd bestraft met 2 vrije worpen en zijkant voor Wyba. Mingus kon 1 vrije maken en met 2 punten voorsprong werd de bal op de middenlijn ingenomen en kreeg Jeffrey van Huenen de bal.

Hij werd eveneens foutief afgestopt en kon geen van de twee vrije worpen maken. De bal kwam in handen van een Virtus speler die met nog enkele seconden te spelen snel naar voren ging en de bal bij M. Both bezorgde die in de buzzer met een driepuntsschot Wyba de genadeklap gaf en er een eindstand van 66-67 op het bord stond.

Leon Janssen 13 punten, Ralf Rossen 12 punten en Olaf Janssen 10 punten.

Bekijk hier de mooi gemaakte samenvatting:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/wBqFLs-Bnrk” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.