CP3 by Basketball Totaal

(video) iBasketball’s impressie van de EK-zaterdag op het Museumplein

Twee derde van het FIBA EK 3×3 zit er al weer op, en beide Oranje teams zijn met een 1-1 record zondag terug te zien in de knock-out kwartfinales. iBasketball was de hele zaterdag op het met Urban Sports afgeladen Museumplein, waar de basketballtempel (capaciteit: 2.100 man!) de kroon op het werk van mede-organisator Jacob Bergsma is.

Bergsma, basketballfanaat in hart en nieren, denkt al weer diverse niveuas hoger voor het WK 2019, dat ook in onze hoofdstad gehouden zal worden. Dat toernooi geldt zelfs als kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, vertelt de Fries uit Noordwijkerhout ons. Dus het is heel goed mogelijk dat dan de wereldsterren uit het internationale basketball zich in 2019 melden tussen de Hollandse Meesters: Rembrandt, Van Gogh, Van Vilsteren.

(Video: zie onder)

Over meesters gesproken, Edgar Davids en Mart Smeets beklommen de tribunes; Niels Meijer, Sergio de Randamie, Wierd Goedee, & coaches Laki Lakner en Jeroen Reitsema leefden van dichtbij mee, en MC Vincent “VinRock” Krieger zorgde samen met onder andere spreekstalmeester Jan van der Meulen, DJ Mike Lewis, de (wereldkampioenen) Dunking Devils, en balvirtuoos Showcase voor een wervelende show. Jeroen “Big in Japan” van der List bemande de jury voor de dunkcontest, en dat alles was nog maar het bijprogramma. Want de knikkers werden verdeeld (en verspeeld) tijdens de diverse interlands. Voor Oranje was zaterdag de mannendag, die begon met een keurige winst tegen Turkije, gevolgd door billenkoek uit Oekraïense handen. Daarmee werden Schelvis, Van Vilsteren, Rozendaal, en Jobse tweede in hun poule van 3, waardoor zondag Wereldkampioen Servië, dat het sterke Spanje versloeg, al in de kwartfinale wacht voor de Orange Lions.

iBasketball genoot van de vele shows, net zoals de uitverkochte basketballdome, die ook zondag tot de laatste plaats bezet zal zijn. Bijna nog meer genoten we van de tijd, die de spelers namen, om met ons te spreken. In de reportage hoort u achtereenvolgens Sjoerd van Vilsteren, Joey Schelvis, en Bas Rozendaal.

Ook zondag zijn wij weer in Amsterdam, en komen we met interviews vanuit de Mixed Zone achter het stadion, dat mede door de gastvrije inzet van de NBB en House of Sports, een warm basketballbad is. En dat belooft weer heel veel goeds voor het WK, in 2019!

Camera en geluid tijdens de interviews: Amir Bar.
Hartelijk dank voor de gastvrije ontvangst aan: Tara van den Boogaard, René Vlaanderen, Luuk Berends, en Martin Ho Suie Sang.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.