CP3 by Basketball Totaal

(video) Brons voelt als goud: Orange Angels pakken plak op EK 3×3

Soms kan zilver als verlies voelen, maar soms kan brons ook als goud voelen. Die gloed straalde vanavond op het Museumplein af op de Orange Angels, die het sterke Frankrijk versloegen in de strijd om plek 3 op het EK 3×3.

Nederland maakte voorbeeldig gebruik van de mismatches, waardoor vooral Beld (inside) en Kuijt (outside en drivend) de cruciale punten op het bord konden zetten. Jacobine Klerkx en Loyce Bettonvil speelden ook vrijwel foutloos.
Met de zeer luidruchtige steun van het publiek in de uitverkochte 3×3 Dome, wist Oranje een kortstondige achterstand (de Françaises kwamen na de aanvankelijke achterstand eventjes op voorsprong) gecontroleerd weg te poetsen, waardoor het feest al gevierd kon worden, terwijl de laatste seconden nog wegtikten.

Dat feest werd mee gevierd door vele celebrities die we kennen in het basketball, én ver daarbuiten. Zo spotten we onder anderen Dunkkoning Jeroen van der List; internationals Jessey Voorn, Arvin Slagter, en Worthy de Jong (inclusief De Jong junior), en was ook Beau van Erven Dorens aandachtig toeschouwer. Namens kleding- en schoenensponsor Peak was Gert Klamer aanwezig.

Na de wedstrijd nam Sharon Beld de tijd om aan iBasketball te vertellen, wat het winnende strijdplan was, en hoe goed dat uitpakte. En verklapte ze ons het geheime wapen: een privaat filmpje van bondscoach Hakim Salem (vanuit het verre Japan) & team, om zijn 3×3 meiden een hart onder de riem te steken. Hoor én zie er alles over in ons publieke filmpje:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.