CP3 by Basketball Totaal

Versterkingen heren Grasshoppers

De heren van Grasshoppers komen in het nieuwe seizoen uit in de heren promotiedivisie nadat ze afgelopen jaar in een zinderende finale kampioen werden in de eerste divisie. Coach Reitsema heeft zijn selectie versterkt met twee ervaren en bekende namen.

Allereerst Youri van der Linden. De 2.03 m lange center trainde al een tijdje mee met de Katwijkers. Youri maakt de overstap vanuit ZZ Leiden waar hij zijn gehele basketball carrière heeft gespeeld.
Youri kwam uit voor alle eredivisie jeugd teams van ZZ en schopte het zelfs naar het eerste!
Werd u20 Nederlands kampioen samen met zijn maten Joey Schelvis en Wouter Breel.
Coach Reitsema: ‘Na het vertrek van Raoul Swagerman kwam er een plek vrij voor een lange man. Ik ben verheugd met de komst van Youri. Hij is een center met goeie moves inside. Daarbij ziet hij het spel goed en is ook gevaarlijk met zijn schot. Hij heeft ons geholpen de laatste periode van vorig seizoen om mee te trainen dus deze plek heeft hij dubbel en dwars verdiend.’

Daarnaast komt Rani Chaoui komt over van Apollo 1 Amsterdam. Rani is een zeer ervaren point Guard. Hij speelde bij teams zoals Almere Poineers, Lely Amsterdam, Landsmeer maar ook bij MSV Noordwijk waar hij samen met coach Reitsema de promotiedivisie titel won.

Geen onbekende dus voor Coach Reitsema:’Rani is in mijn ogen in van de beste pointguards van Nederland. In mijn tijd bij MSV heb ik veel gezien van hem en ik hoop dat hij dat spel ook in Katwijk kan laten zien. Zijn rol zal wel anders worden. Hij is een ervaren pointguard dus dat zal ik van hem willen zien. Met de komst van Rani en Youri is mijn team compleet en weet ik zeker dat wij het heel leuk kunnen gaan doen in de promotiedivisie.’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.