CP3 by Basketball Totaal

Lintex verliest van Loon

Van de zijlijn bekeken, niet van de partij zijn Linda Appers, Leonie Kooij voor binnenland en Randell Vd Lee, Myrthe beld en Nina burgert voor de lions.

Starters (ll) Kim, Molly, Sharon, fieke en Beau // (Bin)Zera, Shari, Lisa, Eline, Rianne

Een matige opening van de wedstrijd met kansen over en weer die worden gemist. Sharon beld opent voor de gasten van buiten met 0-2.

Loon lions presst en binnenland heeft het er lastig mee dus bij 3-4, time out van een ‘ongeruste’ coach Joost van Rangelrooij.
Als loon niet presst dubbelteamt men daar waar de bal is. 3 punter Molly McDowell en het is 3-9 na 4 minuten.
Toch ook ongerustheid bij Lakner als Rianne de Roos goed doorkomt voor 5-11. Time out voor Laki Lakner dit maal. Binnenland zonepresst en speelt zone. De Landsmeerse press levert wel veel persoonlijke fouten op en vrije worpen voor binnenland. Mede daardoor blijft de wedstrijd open. Michelle Zantman zorgt met vrije worpen voor aansluiting bij 11-13. De Rotterdamse zone bezorgt loon aanvallende problemen want er worden ook door hen nu makkelijke ballen gemist, desondanks leidt loon na een driepunter van Belinda Bos in periode 1 met 13-20.

Periode 2
Eline Kasius maakt een 1 tegen 1 met Sharon beld vakkundig af. Shari Jeffrey zorgt voor de aansluiting 17-20. Het Landsmeerse dubbelteamen blijft de thuisploeg problemen geven. Dus Time out opnieuw voor van Rangelrooij. Binnenland volhardt in een zone en Sharon beld (3) straft dat af. Maar aaanvallend heeft Lintex het vaak moeilijk. Kim Hartman schiet een driepunter, en de grootste voorsprong is een feit 17-28. Toch begint de verdediging van Loon lions te haperen doordat ze veel fouten ontvangen (2 tegen 10).
Opnieuw een time out voor loon, want de Noord Hollandse aanval vertoont scheurtjes. Als Corine Manuputty een driepunter benut komt binnenland weer dichterbij 22-28. Loon scoort wel een keer maar blijft persoonlijke fouten maken. Wat Lakners team ook doet, de vrije worpen 4 op rij van Shari Jeffrey brengen Lintex terug in de wedstrijd. De ruststand is vreemd genoeg slechts
29-30. Een knappe comeback van de thuisploeg na de 11 punten achterstand en dat met slechts 7 ‘veld’ scores.

Periode 3

Twee keer een driepunter op rij van Zera butter en binnenland leidt, want in de 3e minuut maakt Molly McDowell het pas
35-36. Beau baars speelt vol zelfvertrouwen en toont dat met een driepunter. De landsmeerse fouten blijven op het scorebord. (4-16). Weer een driepunter van Butter brengt 40-39. Als ook Eline Kasius scoort lijkt de ban gebroken voor de thuisploeg maar niets is minder waar, Beau Baars maakt er wederom drie en hierdoor is het weer gelijk 44-44. Fieke ligthart houdt loon lions nu in het spoor, met 6 punten op rij.

image

Als binnenland opnieuw de leiding neemt 50-48, is de maat vol voor Laki Lakner, hij neemt een time out. Na de time out pakt Beau baars haar 3e driepunter en ook Molly McDowell begint zich nu te roeren. 50-54. Time out binnenland om de flow te breken. Periode 3 eindigt bij 51-56 en bij de foutverdeling is er ook voorsprong van (5-19) voor loon lions.

Periode 4

Heel Binnenland oogt meer gefocust nu met een driepunter via Lisa Vd adel en een shotblock van Rianne de Roos. Beide teams scoren even niet, maar verdedigen wel. Ook makkelijke kansen laat men nu liggen. Het wordt er niet beter op wel spannender. Eline Kasius doorbreekt de ban opnieuw en maakt gelijk. 56-56. Beau baars laat regelmatig zien dat ze zich goed heeft ontwikkeld, 2x raak dit keer. Binnenland krijgt nu ook persoonlijke fouten op schotpogingen. Het is 56-60 met nog 6:30 te gaan. Eline Kasius houdt binnenland nu in het spoor.
Loon presst weer, ook zonder McDowell in het veld. 58-62.

Op 4:22 voor het eind raakt Eline Kasius geblesseerd na een behoorlijke botsing met Nadine Boesaart terwijl ze naar de basket probeert te gaan. Ze kan niet verder en er zijn zorgen om een knieblessure. De 2 vrije worpen die erop volgen worden benut door Shari Jeffrey
Het begint nu op een vrije worp wedstrijd te lijken. 2 minuten voor tijd, komt Molly McDowell terug in het veld. 62-65, Zera Butter maakt gelijk met een (3)punter uiteraard. Time out loon lions, na balverlies.met nog 1:38. De Scheidsrechters vinden het ook spannend, als binnenland geen fout meekrijgt, is er na een gemiste 3 punts poging van Hartman een Time out voor binnenland en nog 1:02 te gaan. Opvallend trouwens dat Beau Baars die heel goed in de wedstrijd zat, niet in haar plaats in het veld staat. Nog 49 sec. Te gaan, weer geen fout mee vind het binnenland publiek, maar een turnover. Fieke ligthart profiteert niet namens loon lions door de winnende bal onder het bord te maken en Shari Jeffrey krijgt ook nog een schotkans maar ook zij mist de winnende van korte afstand. 65-65, overtime dus.

De verlenging was te spannend om te beschrijven vandaar de volgende playbyplay beschrijving

3 punter mis Molly McDowell, en 5e fout hartman.
2 punter mis Zera Butter, turnover loon lions
Fout Fieke Ligthart.
Turnovers beide teams nog altijd 65-65
Schot mis zera butter, rebound de roos
Turnover zera butter
Score Fieke Ligtthart. 65-67

Schot mis Shari Jeffrey
3 mis Beau Baars
Fout Fieke Ligthart
2x raak Zera Butter. (1/2) 66-67

3 punter mis Sharon Beld
Rebound Rianne de roos / sprongbal,
Bal voor binnenland en press loon lions
2 Zera butter 68-67
2 Fieke ligthart 68-69
3 Zera butter. 71-69
Time out lions nog 1:35
Belinda bos krijgt 2x. En maakt er 71-70.
Nog 1:26
Turnover Zera Butter

Shari Jeffrey hangt aan een arm en de
Scheidsrechter geeft daarvoor een onsportieve fout met nog 56 sec te gaan.
Fieke 1x raak gelijk, maar ook zijkant loon lions
Loon profiteert optimaal,
3 punter raak van Beau baars 71-74
Time out binnenland nog 33 sec.
Bal voor thuisploeg.
Zera Butler schiet 3 mis
Fout van Lisa v.d. Adel
Scheidsrechters laten veel toe.
Binnenland maakt fouten om balbezit te krijgen
2x Molly McDowell beide raak 71-76
Shotblock Molly op Jeffrey
2x Molly McDowell 1 raak 71-77.
2x Zera Butter 2 raak, 73-77

Punten Lintex / binnenland:: Zera Butter 32, Eline Kasius 13, Shari Jeffrey 10,

Punten Loon lions
Fieke ligthart 17, Beau baars 14, Sharon beld 13 en Molly McDowell 12.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.