CP3 by Basketball Totaal

Veel belangstelling voor de Nederlandse Highschool spelers

Een aantal van de Nederlandse High school spelers heeft niet te klagen over belangstelling van de colleges en wordt uitgebreid gevolgd door verschillende scouts. Een overzicht.

De 2.00 lange power-forward Emmanuel Nzekwesi speelt voor TC Byron Nelson highschool in Texas en werd vorig seizoen onderscheiden met de award “Newcomer of the Year”. Hij verkoos afgelopen zomer in Amerika te blijven om te gaan werken aan zijn zwakke punten. Dit seizoen voert hij de topscorerslijst aan van de highschools in Texas met 20.4 punten per wedstrijd en staat verder vijfde op de reboundslijst met 10.7 rebounds. Hij heeft aanbiedingen van Weber State, Abilene, Texas Arlington, Sam Houston en Texas North en staat verder in de belangstelling van Fresno State, San Jose State, Lehigh, Oklahoma, Nebraska, Florida A&M, Stanford, TCU, Rice, Illinois-Chicago, Texas A&M, Virginia Commonwealth, Bucknell en Boise State.

Center Derrik Smits, de zoon van,  speelde door een blessure tot nog toe slecht 9 wedstrijden. De 2.08 lange Smits komt uit voor Zionsville en kwam in die 9 wedstrijden tot 10.7 punten en 3.4 rebounds per wedstrijd. Hij heeft aanbiedingen van Butler, Clemson en Xavier en staat in de belangstelling van Purdue, Boston College, Gonzaga en Notre Dame.

Derrik Smits (foto: Zionsville)

Derrik Smits (foto: Zionsville)

Willem Brandwijk is een 2.05 lange power-forward die uitkomt voor Holderness Highschool in Vermont. Uit de wedstrijdverslagen komt naar voren dat hij één van de betere forwards is in Vermont.  Brandwijk heeft aanbiedingen van Albany, South Alabama, Delaware, Buffalo, George Washington, Binghamton, Bryant University, Campbell, Vermont, Iona, Long Island, Rider en Hofstra en staat verder in de belangstelling van Creighton en Purdue.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.