CP3 by Basketball Totaal

Vanmiddag game 2 in Rotterdam

Op tweede paasdag spelen Loon Lions en Binnenland de tweede wedstrijd in de best-of-seven serie. Wedstrijd twee is vanmiddag om 17 uur in het topsportcentrum Rotterdam.

De eerste wedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor Binnenland (68-84) en speelde Lions slap en langzaam. Bij een overwinning van Binnenland is de titel dichtbij, dus Loon Lions zal er alles aan willen doen om dit te voorkomen.

Positief nieuws is dat de ploeg van Bozovic dit seizoen nog niet heeft verloren in Rotterdam. De supercup en de competitiewedstrijd werden gewonnen van de ploeg van Joost van Rangelrooy.

Zera Butter (27 punten) zal de angel zijn die uit het spel van Rotterdam moet worden gehaald. Nu stond McDowell op de beste speelster uit de competitie, maar dat neemt teveel weg van haar aanvallende spel. Waarschijnlijk zal coach Bozovic nu ‘bijter’ Kim Hartman op Butter gaan zetten. Ook is de vraag hoe de coach Horelika beter in stelling kan brengen. De Letse moest nu teveel forceren en kwam wel tot elf punten, maar haar kracht ligt op het schot vanuit de hoek.

Ook het verdedigen van de pick&roll zal anders moeten. De verdedigingsvorm ‘Blue’ van Lions werkt niet effectief en zorgde voor een aantal eenvoudige drives naar de basket. Dat leverde of een lay-up op of een eenvoudige pass naar buiten waar Butter vaak aan de trekker stond.

Lions kennende zal de tactiek gewijzigd worden waarschijnlijk. Er kan dus een prachtige wedstrijd verwacht worden, waar het verschil kleiner zal zijn dan zaterdag.

Binnenland zal niks wijzigen, want het game-plan werkte. Laat Lions eerst maar even dat ‘breken’.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.