CP3 by Basketball Totaal

Dames play-offs starten vanavond

Vanavond beginnen de play-offs in de dames eredivisie. Loon Lions is de winnaar van de reguliere competitie en mag zodoende spelen tegen de nummer vier uit de competitie. En dat is CTO uit Amsterdam. In Rotterdam speelt de kersverse bekerwinnaar Binnenland tegen wederom Lekdetec.

Loon Lions ontvangt in eigen huis het CTO, dat op de vierde plek geëindigd is. De tweede ontmoeting vindt zaterdag opnieuw in Landsmeer plaats. De derde en de eventuele vierde wedstrijd spelen zich dan volgende week woensdag en zaterdag af in de Amsterdamse Sporthallen Zuid, waarop de best-of-five-serie eventueel besloten wordt in Landsmeer.

Dit seizoen kwamen Loon Lions en het CTO elkaar drie keer tegen, waarbij alle wedstrijden eindigden in een Landsmeerse overwinning. Maar de play-offs zijn andere koek natuurlijk en resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst.

Uitslagen Loon Lions-CTO: 71-47, 61-47 en voor de beker werd het 81-57 voor de landskampioen.

In de andere serie nemen Binnenland en Lekdetec het tegen elkaar op. Dat zal gezien de onderlinge wedstrijden tot nu toe – inclusief de bekerfinale dit weekend – vermoedelijk en spannende serie worden.

Zaterdag wonnen de Rotterdamse dames de finale met 78-66.

In de competitie werd het in Rotterdam 69-73 voor Bemmel. In eigen huis werd er vervolgens weer verloren met 66-81 door de dames van Bart Sengers.

De serie is 2-2-1 (best of five) en zal dus aanvangen met twee thuiswedstrijden voor Loon Lions en Binnenland.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.