CP3 by Basketball Totaal

Vanavond kraker om eerste plaats

Vanavond staat de topper op het programma in de eredivisie. ZZ Leiden ontvangt in de 5meihal SPM Shoeters Den Bosch. Een strijd om de eerste plaats in de eredivisie en dat kan wel eens van doorslaggevend belang zijn.

Om 8 uur staan de twee kemphanen tegenover elkaar op het parket in Leiden. Op een doordeweekse dag wel te verstaan. En het is een must win voor ZZ Leiden. De eerste twee ontmoetingen in de competitie gingen verloren. En niet alleen zou een nederlaag twee verliespunten en dus twee punten achterstand opleveren, maar ook het onderling resultaat zal dan naar de Bossche ploeg gaan.

De eerste wedstrijd was een close game en werd gewonnen door Den Bosch met 66-67, om vervolgens ook de thuiswedstrijd te winnen met 82-77.

dbl logo (2)

Voor SPM Shoeters is het vandaag mogen, want er rest nog een thuiswedstrijd tegen ZZ Leiden, waarin alsnog afstand kan worden genomen. Bij ZZ Leiden is iedereen fit en bij Den Bosch ontbreekt Marcel Aarts. Het is dus de vraag hoe Den Bosch met de fouten om zal gaan. Raken de bezoekers in de foutenlast, dan kan het wel eens een moeilijke avond gaan worden. Den Bosch staat tweede in het reboundklassement en dat levert ze dus veel extra aanvallen op. Wint Leiden het rebound duel vanavond, dan zal de close game wel eens de Leidse kant op kunnen vallen.

Waar zit het verschil dan in vanavond? De turnovers van beide teams. Het zijn de teams met de minste turnovers, maar er zijn spelers met snelle handjes bij beide teams. De Jong pakt er 2,5 gemiddeld per wedstrijd.

In de eerste wedstrijd was het De Jong met 20 punten voor ZZ Leiden en Denson met 17. En in de tweede ontmoeting waren de topscorers Johnson met 21 en Jansen met 17, Kortom er moeten veel spelers afgestopt worden door beide teams.

Het grote verschil zat hem zoals gezegd in de rebounds. Eerste wedstrijd was het 46 tegenover 34 in het voordeel van Den Bosch en de tweede wedstrijd was het 46 tegenover 34 wederom voor Den Bosch.

Kortom ZZ Leiden is gewaarschuwd.

De wedstrijd is om 20 uur.  Wil je kaarten kopen? Klik hier.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.