CP3 by Basketball Totaal

Vanavond de returns

Deel 2 van de play-off series staan vanavond op het programma in de mannen eredivisie. Bij de dames is het buigen of barsten voor de dames van Lekdetec. Een 3-0 achterstand zou de kansen tot een minimum beperken voor de eerste landstitel.

De vraag is natuurlijk of en wie er wellicht een beslissende derde wedstrijd uit het vuur gaat slepen? Donar won zeer makkelijk van Aris (101-66) en coach Simpson zal weinig aanknopingspunten hebben gezien voor vanavond. Toch zou er zomaar een stunt in kunnen zitten, want Aris snoepte al eerder de punten af van de buurman. In een goed gevuld Kalverdijkje kan het zomaar de laatste wedstrijd zijn van dit seizoen.

Hetzelfde scenario lig er bij Rotterdam tegen Landstede. Landstede liet geen spaan heel van de trotse Rotterdammers, die met 105-62 aan de kant werden gezet afgelopen woensdag. Tel daarbij op de ruime nederlaag op de laatste speelronde en je kunt gerust stellen dat ‘Landstede Rotterdam niet zo ligt’.

Zijn er kansen dan voor Rotterdam? Er is altijd een kans natuurlijk en die begint in de rebound. Daar werden de Rotterdam afgetroefd. Het verschil was +20 in het voordeel van Zwolle. Maar liefst 19 aanvallende rebounds gaan je niet verder helpen als je fan van Rotterdam bent. Het zou na de uitschakeling van de dames van Rotterdam een triest einde brengen aan een matig seizoen.

Bij de dames zitten we al in de finale. De stand is 2-0 en de bal ligt duidelijk bij de thuisploeg Lekdetec. Kunnen zij de zware nederlaag van afgelopen woensdag achter zich laten en de pijlen op vandaag zetten. Daar hebben ze dan een agressieve Karin Kuijt voor nodig, want zij is toch de motor van de ploeg. Maar in wedstrijd 2 was zij geen schim van de speelster, die zij het hele jaar is geweest. Tel daarbij op de spelvreugde en de (rake) schoten van de schutters van Bemmel en het zou zomaar weer kunnen vanavond. Bemmel heeft dit seizoen pas 1 thuisnederlaag geleden, dus het zal een lastige wedstrijd worden voor Lakner en zijn dames.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.