CP3 by Basketball Totaal

Vanavond bekeravond!

De tweede wedstrijden van de halve finales in het bekertoernooi staan vanavond op het programma. ZZ Leiden gaat op bezoek in Zwolle en Aris mag naar Den Bosch afreizen. Inzet twee finaleplaatsen.

De vraag is natuurlijk in welke sporthal het nog een beetje spannend gaat worden. ZZ Leiden won de eerste ontmoeting met Landstede met 86-67 en dus heeft de ploeg van Herman van der Belt een wonder nodig om de finale te behalen. En dat lijkt simpelweg onmogelijk, want de ploeg speelt met de week ‘minder’ goed dan aan het begin van het seizoen.

Het moet wel heel gek lopen voor de ploeg van Eddy Casteels, want de Belgische coach zal zijn team op scherp hebben staan na de slechte wedstrijd tegen Weert. Toen kwam de thuisploeg zelfs met 8-23 achter, maar won uiteindelijk toch ruim van de hekkensluiter in de eredivisie.

Mohamed Kherrazi en Cashmere Wright zijn beiden terug van blessures en weer inzetbaar. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

SPM Shoeters – Aris Leeuwarden

Een half uur later beginnen Den Bosch en Aris aan de tweede halve finale. SPM Shoeters won de uitwedstrijd met 55-72 en er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht. SPM Shoeters speelt zeker geen goed seizoen, maar de bekerfinale lijkt wel in zicht. Een opsteker voor de coach van Den Bosch, die het zeker niet makkelijk heeft dit seizoen. Wat kan Aris dan nog doen vanavond? Klaas Stoppels kan terugkijken op een redelijke week met de wedstrijd tegen Landstede in het achterhoofd. Er werd verloren met 59-70, maar het was wel een wedstrijd.

Maar alleen een wedstrijd wil Aris er zeker niet van maken. Er moet gewonnen worden en dik ook. Het lijkt allemaal teveel gevraagd voor de trotse Friezen, die eerder in het seizoen wel wisten te winnen (78-71), maar in Den Bosch hard onderuit gingen (100-70).

Het lijkt vooraf een finale te gaan worden tussen de ‘rivalen’ Leiden en Den Bosch, maar voor Aris zou het een welkome opsteker zijn, mocht het alsnog de finale halen om iets van het verloren seizoen te herstellen.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.