CP3 by Basketball Totaal

Van Wijk’s Oviedo verliest thuis ongeslagen status

Mede titelkandidaat Ford Burgos maakte met een 74-91 overwinning een einde aan de ongeslagen thuisstatus van Oviedo. Door deze nederlaag blijft Van Wijk’s Oviedo weliswaar op de vijfde plaats staan in de Adecco Oro maar heeft geen uitzicht meer op een top- drie-notering.

Burgos bepaalde in het eerste kwart het tempo in de wedstrijd en liep vrij snel uit naar een ruime voorsprong: 19-30. Onder aanvoering van een geïnspireerd spelende Kevin van Wijk kroop de thuisploeg in het tweede kwart langzaam dichterbij. Via 26-32 kwam Oviedo – mede door een driepunter van Van Wijk – terug tot 41-45, maar Burgos sloeg wederom een gat in de laatste twee minuten waarop beide teams met een 43-53 stand de rust in gingen.

Gesteund door het altijd rumoerige publiek vochten Van Wijk en zijn teamgenoten zich na de rust terug in de wedstrijd, waarbij het bij de stand van 57-58 leek dat Oviedo de wedstrijd kon laten kantelen.  Burgos antwoordde direct en liepen weer uit naar elf punten voorsprong: 62-73.

In het laatste kwart gingen bij Oviedo langzaam de lichten uit en kwam door een ruime 74-91 nederlaag een einde aan de ongeslagen thuisstatus.

Kevin van Wijk was de beste speler aan Oviedo’s kant en kwam 29 minuten in actie. Hij was goed voor 17 punten (67%), 8 rebounds en 2 steals.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.