CP3 by Basketball Totaal

Van Wijk en Schaftenaar winnen beiden eerste play-offwedstrijd

Zowel Kevin van Wijk met Oviedo als Roeland Schaftenaar met zijn team Breogan wist afgelopen vrijdagavond de eerste wedstrijd in de Adecco Oro play-offs winnend af te sluiten. Vooral de overwinning van Oviedo was verrassend: de debutanten versloegen in de uitwedstrijd Coruña met 64-70. Schaftenaar leek met Breogan op weg naar een gemakkelijke thuisoverwinning tegen Peñas Huesca, maar kon pas in de slotfase de overwinning veilig stellen: 69-64

Oviedo begon in La Coruña uitstekend aan de wedstrijd. Door een zeer sterke verdediging kon Oviedo uitlopen naar 7-16 in het eerste kwart, voordat de thuisploeg de marge kon verkleinen naar 14-18. Coruña kwam in het tweede kwart steeds beter in het spel en liep dankzij een 9-2 run naar een 23-20 voorsprong. Oviedo kon dankzij Cardenas en Van Wijk in het spoor blijven. De ploegen bereikten de rust met een 34-29 stand.

Ook in het derde kwart kon Oviedo met moeite blijven aanhaken, maar het verschil bleef beperkt tot zes punten (53-47). Oviedo scherpte in het vierde kwart de verdediging aan en kwam terug tot op twee punten (57-55). Mede door vier punten op rij van Kevin van Wijk nam Oviedo met 59-63 de leiding over. Bij 64-70 was de onverwachte overwinning zelfs een feit.

Kevin van Wijk had een mooie double-double in de ruim 24 minuten dat hij op de veld stond. Hij kwam tot 10 punten (75%), 11 rebounds en 1 assist.

De blauwe brigade (Breogan) begon de play-offs met een overwinning in eigen huis door Peñas Huesca met moeite opzij te zetten (69-64). In het begin leek er geen vuiltje aan de lucht voor het team van Roeland Schaftenaar. Gesteund door een sterke verdediging liep Breogan gestaag weg bij Peñas Huesca om de rust te bereiken met een geruststellende 42-27 stand.

Maar als zo vaak, schijn bedriegt.

Peñas Huesca begon agressiever aan het derde kwart, terwijl bij Breogan verdedigend steken liet vallen en aanvallend steeds moeilijker door kon komen. Breogan begon steeds onrustiger te spelen, waarna Peñas Huesca twee minuten voor het einde van de wedstrijd – na een geweldige inhaalrace – bij 63-64 voor het eerst de leiding nam in de wedstrijd. Breogan nam een time-out, waarna het coach Lisardo lukte om het ontspoorde Breogan weer op de rails te krijgen. De verdediging werd aangeschroefd waarna Breogan in de slotfase toch nog een zwaar bevochten overwinning wist te behalen: 69-64.

Roeland Schaftenaar speelde 20 minuten mee voor Breogan en kwam tot 8 punten, 3 rebounds en 3 assists.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.