CP3 by Basketball Totaal

Van Dinten bondscoach Jongens U18

cvdintenChris van Dinten wordt de bondscoach van het Nederlands mannenteam U18. De voormalig international, die 116 keer het shirt van het Nederlands team droeg, gaat met Oranje MU18 proberen van 23 juli t/m 2 augustus bij het EK in de B-divisie in Oostenrijk zo hoog mogelijke ogen te gooien. In 2014 eindigde Nederland op de dertiende plaats.

De 52-jarige Van Dinten speelde jarenlang in de eredivisie voor clubs als Den Bosch, Weert en Den Helder en was actief bij onze Zuiderburen voor Bree. Hij veroverde als speler in totaal zes landstitels in de Nederlandse eredvisie. Nadat Van Dinten was gestopt, verdween hij een tijdje uit het basketball, maar twee jaar geleden ging hij als fulltime jeugdcoach aan de slag bij de NBB Basketball Academy Limburg in Weert, waar hij o.a. het MU16-team onder zijn hoede heeft.

“Maar eigenlijk zijn we daar bezig met het opleiden van talent in de breedste zin van het woord”, zegt Van Dinten. “Het is mooi als je van je hobby je werk kunt maken. Nadat ik was gestopt, ben ik er een tijdje uit geweest, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het is geweldig om elke dag met die jonge gasten op het veld te kunnen staan en je eigen ervaringen op hen over te brengen. Ik wil ze laten zien hoe mooi de sport is, hoeveel je er voor terug kunt krijgen, maar ook welke opofferingen je moet doen om aan de top te komen.”

Zijn aanstelling als MU18-bondscoach past bij het bovenstaande, vindt Van Dinten. “Ik heb geen idee wat ik moet verwachten. Samen met Hylke van der Zweep, mijn assistent, met wie ik op dezelfde lijn zit, gaan we gewoon aan de slag. Je hebt maar zes, zeven weken. Vorig jaar waren ze dertiende. Het is de bedoeling om elk jaar een beetje beter te worden en de aansluiting dichter bij te brengen. Dat geldt ook voor MU16, MU20 en de A-ploeg van Toon. Elke dag beter worden en met zijn allen werken aan de lange termijn.”

Bron: Basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.