CP3 by Basketball Totaal

Van der Mars Portland struikelt in eerste ronde WCC Tournament

Afgelopen donderdag kwam er een abrupt einde van het seizoen voor de Nederlandse center Thomas van der Mars en zijn team de University of Portland. In de eerste ronde van het WCC tournament was Loyola Marymount met 67-64 de sterkere voor bijna 8.000 toeschouwers in het Orleans Arena in Las Vegas.

De Pilots begonnen zonder hun topscorer Kevin Bailey en de startende point-guard Alec Wintering verzwakt aan de wedstrijd, beide spelers waren al een aantal weken uitgeschakeld door blessures. Hierdoor moest Thomas van der Mars vol aan de bak en deed dit dan ook met verve, maar ondanks een double-double kon ook  hij niet verhinderen dat het een exit werd voor Portland.

Na een 31-30 ruststand wist Portland halverwege de tweede helft een voorsprong te nemen van 13 punten maar LMU wist toch weer aansluiting te vinden en overtroefden Portland in de laatste minuut met een 7-2 run. Ondanks een rebounds overwicht van Portland 40-28, deden de turnovers Portland de das om, 20 om 8 van LMU

Thomas van der Mars speelde ruim 32 minuten, waarin hij  18 punten, 10 rebounds, 2 assists, 1 steal en 1 block liet aantekenen. Ondanks het verlies kan Thomas op een prima seizoen terugkijken en zien we hem komende zomer misschien terug in een oranje shirt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.