CP3 by Basketball Totaal

USD met Kok wint ‘nagelbijter’ van Van der Mars’ Portland

Het was weer een nagelbijter in het Chiles Center afgelopen zaterdagavond waar San Diego (12-10, 3-6 WCC) een verrassende winst behaalde op Portland (12-9, 4-5 WCC): 63-65. Tevens was het de strijd tussen onze landgenoten Thomas van der Mars en Jito Kok. Kok ging de wedstrijd in met 4.5 punten en 4.0 rebounds per wedstrijd, terwijl Thomas van der Mars tot nu toe een gemiddelde haalde van 13.1 punten en 7.2 rebounds.

De Pilots hadden een ​​42-41 voorsprong bij rust, maar moesten in het begin van de tweede helft toestaan dat USD wegliep naar 45-54. Portland wist door een 10-2 run toch weer aansluiting te vinden.

Met minder dan 10 seconden te spelen (61-63) werd Portland’s guard Wintering hard onderuit gehaald bij een layup. Eén van de scheidsrechters gaf aan dat de fout zich had voorgedaan voor het schot, waarop de fans en de bank van de Pilots tot ontploffing kwamen. Wintering miste de vrije worp waarop San Diego de rebound wist te bemachtigen. Direct maakte Portland een fout op San Diego’s guard Johnny Dee. Die schoot met 7.4 seconden  te spelen beide vrije worpen raak (Dee breidde daarmee zijn streak van opeenvolgende gemaakte vrije worpen uit naar 47!) waarna Portland nog wel scoorde maar dat was meer voor de statistieken: 63-65.

Jito Kok speelde verdedigend een puike wedstrijd en kwam tot een nieuwe career high van 5 blocks, waarvan de laatste vier in de tweede helft. Hij speelde 31 minuten mee en kwam tot 2 punten en 4 rebounds.

Thomas van der Mars speelde wat bleekjes en kreeg slechts 18 minuten speeltijd, daarin wist hij tot 2 punten, 2 rebounds en 1 steal te komen.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.