CP3 by Basketball Totaal

USD met Jito Kok opent CIT tournament met ontspannen overwinning

De University of San Diego won hun eerste post-season wedstrijd sinds 2008 door in de eerste ronde van het CollegeInsider.com Tournament met 87-65 te winnen van Portland State (Big Sky Conference). Het is voor de Toreros nu even afwachten wie de tegenstander wordt in de tweede ronde. De CIT commissie herverdeelt na elke ronde de teams die overgebleven zijn, en probeert  de teams per regio’s te koppelen. Een waarschijnlijke match-up voor Kok en zijn team zou kunnen komen van de winnaar van de de wedstrijd tussen Pacific – Grand Canyon.

De eerste helft was er bijna geen lucht tussen beide teams, maar bij een 27-25 stand plaatste USD een 11-4 run om even later met een 36-27 voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft liep USD naar een twaalf punten voorsprong en bouwden van daaruit geleidelijk hun voorsprong verder uit naar de uiteindelijke 87-65 overwinning.

Tweedejaars center\forward  Jito Kok verbeterde zijn schoolrecord in blocks en bracht het nieuwe record op 59 stuks in één seizoen. Kok kreeg 31 minuten speeltijd en scoorde met 14 punten een nieuwe career-high, verder had hij 8 rebounds, 3 assists en 3 blocks.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.