CP3 by Basketball Totaal

US wint eerste oefenduel

De dames van US hebben afgelopen zondag hun eerste oefenwedstrijd gewonnen. Schrobbelaar werd met 84-28 verslagen.

Schrobbelaar is een Amsterdams team dat in de hoogste klasse van het district speelt. Een ploeg die aardig kan basketballen. Maar tegen eredivisieploeg US was Schrobbelaar niet opgewassen. Al na één kwart stond US, dat zonder de zieke Cheryl Simson en met de licht aan haar rug geblesseerde Renee Blaisse aantrad, met 25-9 voor. Halverwege was de stand al 46-20.

In de pauze gaf coach Laurens Zanoli de dames te kennen dat ze alerter moesten zijn in de verdediging en meer en beter moesten communiceren. Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. De dames zagen zelf ook dat dit niet goed was gegaan in de eerste twee kwarten. Na rust werd dit dan ook beter opgepakt. In beide kwarten kwam Schrobbelaar maar tot vier punten. Omdat US zelf 12 en 26 punten liet aantekenen, liep het verschil nog flink op: 84-28.

Coach Zanoli keek tevreden terug op de wedstrijd. “Het duel stond voor mij vooral in het teken van de aanval. Ik wilde dat het team de nieuwe plays zou draaien en de verschillende opties in die plays zien. Dit ging boven verwachting. Er waren heel wat mooie aanvallen die goed werden afgewerkt.” Dit had ook gevolg voor het schotpercentage van US, want dat lag uiteindelijk net even onder de 50 procent (30-62 uit het veld en 5-18 van achter de driepuntslijn). Ook de combinaties tussen de grote en kleine speelsters was geen probleem. “Ze konden elkaar makkelijk vinden. Knap om te zien, want de groep is toch aangevuld met vier nieuwe speelsters.”

Zanoli genoot ook van het plezier bij zijn speelsters. “Dat is toch een kracht binnen dit team”, aldus de bij US debuterende coach. “De start van een mooi seizoen is ingezet.” Voor de competitie begint, werkt US nog vier oefenwedstrijden af tegen DAS, De Wit-Grasshoppers, Groene Uilen en Den Helder.

Topscorers US: Eline Vink 19, Karen Heinen 14, Marie Hoogstraten 10 en Romy Stijsiger 9.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.