CP3 by Basketball Totaal

US wil overwinteren in Dames Eredivisie

Amsterdam – Het eerste damesteam van US Amsterdam speelt komend seizoen in de dames eredivisie. Deze promotie komt voort uit het feit dat de hoogste landelijke divisies tot de Kerst zijn samengevoegd en verdeeld over drie poules. US krijgt hierin te maken met De Wit-Grasshoppers 2, Amazone, Lekdetec/Batouwe, ProBuild Lions en Almonte. De eerste twee en de twee beste nummers drie spelen na de Kerst in de eredivisie. US hoopt hierbij te zitten.

Er is in de afgelopen maanden een hoop gebeurd bij de dames van US. Zo hebben ze afgelopen seizoen op een haar na de titel gemist in de promotiedivisie. In de finale was BC Apollo Amsterdam pas na verlenging de sterkste. Voor Martin Hoekstra was dat een mooi moment om afscheid te nemen als coach. Hij heeft het stokje overgedragen aan Laurens Zanoli, die de afgelopen twee seizoenen als coach van VBC Akrides in de promotiedivisie actief was.

Het team is versterkt met een viertal nieuwe speelsters. Zo zijn Ilana Vergunst (ex-Probuild Lions), Eline Vink (ex-VBC Akrides), Romy Stijsiger en Dewi Keppy (beiden ex-BC Apollo Amsterdam) er bij gekomen. Dit viertal was zeer welkom, want een aantal dames van US nam afscheid van basketbal op landelijk niveau. De groep is op alle posities dubbel bezet. Daarnaast kan Zanoli het team meerdere tactieken laten uitvoeren door de diversiteit aan individuele kwaliteiten van elke speelster.
De bestaande ervaren speelsters Karen Heinen, Cheryl Simson, Fey van Lith, Renee Blaisse, Helen Ruijs, Jannet Meester en Marie Hoogstraten zullen ook komend seizoen weer hun kunsten laten zien.

De staf is ook uitgebreid van twee naar vijf man. Zo is, naast assistent-trainer Michel Oosterman, Nico Zomer als assistent-coach de groep komen versterken. Maarten Granneman gaat de statistieken verzorgen. Fysiotherapeut Ad Hillege ondersteunt de dames bij alle pijntjes en blessures. Buiten Michel Oosterman zijn deze drie mannen ook overgekomen van VBC Akrides uit IJmuiden.

Waar US dames 1 voor stond en weer staat, is ‘gezelligheid’. Net als de afgelopen jaren keert de focus op ‘het willen winnen’ weer terug. De dames voelen stiekem wel aan dat ze een sterke groep aan het worden zijn. Dit willen ze Nederland laten zien. Overwinteren in de dames eredivisie is de voorzichtige ambitie die dit team wil nastreven.

Via een eigen begroting, die dit team zelf bijhoudt, blijven ze altijd op zoek naar bedrijven of geïnteresseerden die de dames willen sponsoren. Zie de website usbasketball.nl voor meer informatie.

Graag tot ziens in de Amstelcampushal komend seizoen!

Hoopsjunk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.