CP3 by Basketball Totaal

US weer ten onder tegen Angstgegner Lekdetec

US heeft afgelopen zaterdag opnieuw verloren van Lekdetec Batouwe. In Bemmel was de thuisploeg weer een maatje te groot voor de Amsterdamse dames: 102-50. In tegenstelling tot US knalden de schutters van Lekdetec er lustig op los. US kon daar nog niet tegenop.

In de beginfase zag het spel van US er nog redelijk uit. Verdedigend werd er goed gereageerd op het schotvermogen van de ploeg uit Bemmel. Door die goede verdediging wist US aansluiting te houden, want aanvallend was er niets meer te zien van de felheid die US vorige week nog aan de dag legde. Volgens coach Laurens Zanoli leek het wel alsof de speelsters nog moe waren van die gewonnen pot tegen ProBuild Lions. Aan het eind van het eerste kwart liep Lekdetec in korte tijd uit naar 17-9.
Deze tik kwam US niet meer te boven. Het tweede kwart gaf dan ook hetzelfde spelbeeld te zien. Waar Lekdetec vleugels kreeg, was er niemand bij US die opstond en besloot de kar te gaan trekken. Het lukte US wel om het schot van Lekdetec goed te verdedigen. Wat vooraf veel besproken was, pakte nog redelijk goed uit. Niettemin was het halverwege al duidelijk dat US niet opnieuw voor een stunt kon zorgen: 38-20.
In de pauze gaf Zanoli een donderspeech. De speelsters zijn ervaren genoeg om zelf ook te constateren dat ze zwak aan het spelen waren en dat er veel te weinig wilskracht aanwezig was. Tijd om de bakens te verzetten.
US startte met een sterk vijftal, maar dat mocht niet baten. Lekdetec was veel te sterk en ging er vol in. De thuisploeg kreeg weer vleugels, zeker toen het schot ook niet meer verdedigd kon worden en ging vallen. Zanoli besloot iedereen te laten spelen om op die manier wat terug te kunnen doen, zodat er nog wat positieve noten waren voor de terugreis. Renee Blaisse begreep wat Zanoli bedoelde en ging er nog eens serieus voor. De andere speelsters bleven missen, zelfs ballen die normaal vallen, gingen dit keer niet door het netje. Dat het US niet meezat, had ook te maken met de druk van Lekdetec. De ploeg uit Bemmel dwong US een ander spelletje op. “Complimenten aan Lekdetec”, gaf Zanoli ruiterlijk toe. “Het team kan erg veel en heeft een goede coach. Ze willen voor het kampioenschap gaan en het zou mij niet verbazen als ze dit nog gaan halen ook.”
Bij een stand van 70-34 werd begonnen aan het vierde kwart. Dat was er eentje voor de statistieken, want Lekdetec bleef US dubbelen. Uiteindelijk stopte de afstraffing bij 102-50.
Zanoli erkende na afloop dat US last heeft van een ‘Bemmel syndroom’. “Dit moet eruit en dat gaat ons lukken. We gaan op de training weer werken aan zaken die we binnenkort nodig hebben. Deze groep kan veel, dus dat komt goed. Een mindere dag als vandaag moet kunnen. Laten we dit maar snel vergeten. We laten dit seizoen veel mooie dingen zien, dus er is geen enkele reden om hierover te blijven zeveren.”
Scores: Renee Blaisse 9, Karen Heinen 9 (13 rebounds), Marie Hoogstraten 7, Dewi Keppy 6, Ilana Vergunst 5, Fey van Lith 5, Romy Stijsiger 5, Eline Vink 2 en Helen Ruijs 2. Jannet Meester kwam niet tot scoren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.