CP3 by Basketball Totaal

US te sterk voor Almonte in finale Promotiedivisie

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn een treffen tussen de laatst twee verliezende finalisten in de promotiedivisie heeft US uit Amsterdam de titel gepakt door in de finale duidelijk Almonte terug te wijzen. De ploeg van Jan Koek, die vorig jaar ook al de technische man was bij het kampioen spelende Uball, won met 61-37.
De eerste score van de wedstrijd was van Aggy Schalkwijk, die na slim werk inside doorkwam voor de Brabanders. Even later kon Heleen van Delft de 4-0 aantekenen vanaf de lijn en 6-0 met een goede inside actie. Het antwoord van US kwam via ex-international Marie Hoogstraaten met een driepunter uit de rechter corner. Almonte kon echter niet doordrukken en Karen Heinen tekende vanaf de vrije worplijn voor 5-6. Met drie minuten op de klok schoot Jnga Gosschalk met een drietje voor 11-8 de eerste Amsterdamse voorsprong op de borden. Een score van Romy Steijsiger maakt er zelfs 13-8 van, maar het antwoord van Almonte stond als een huis: een score met gemiste bonus van Diana Derkx. Derkx tekende even later ook voor de 13-12 na een aanval waarin alle Almontespeelsters de bal twee keer raakten! Ester van Egmond splitte haar vrije worp met 1.22 op de klok voor 13-13. Een contested three van Marie Hoogstraaten bepaalde de stand op 16-13

De derde fout van Karen Heinen , al na anderhalve minuut in het tweede kwart betekende een belangrijke factor die pas later zou gaan wegen. Ze scoorde eerst zes punten op rij voor de 22-14 waarna Marie Hoogstraaten de 24 en 26-14 aantekende. Aggy Schalkwijk brak de ban voor de Brabanders, waarna Heleen van Delft zich weer langs de door foutenlast geplaagde Karen Heinen wist te draaien. Toch hield US de voorsprong in tact Almonte zichzelf niet wenste te belonen in de aanval door een fors aantal malen te kijken naar de extra pass in plaats van naar de actie naar de ring. En onder eigen bord at de AMsterdamse ploeg een aantal keer de kaas van het Brabantse brood zodat de ruststand naar 35-19 doordruppelde.
En het initiatief lag aan het begin van de derde periode weer bij US dat scoorde via Marie Hoogstraaten die het gat naar twintig tilde. Ester van Egmond kwam goed door een paar keer, en bracht de Brabantse formatie terug naar een achterstand van vijftien punten. Even later tekende Janneke Smulders zelfs voor de 45-31 en ineens was er paniek op de Amsterdamse bank. Bij 48-32 leefde Almonte nog net aan het begin van het laatste kwart.

In die laatste periode is Hoogstraten die opent. Almonte probeert het met snelle acties naar de ring wel, maar blijft ruim drie minuten zonder score. Heleen van Delft scoort vanaf de vrije worplijn en pakt precies halverwege het kwart een kort jumpertje maar dan is het leed al geleden. US kan de wedstrijd rustig uitmaken en zelfs enkele publiekswissels doorvoeren. In de time out kort voor tijd begint het feest al op de Amsterdamse bank. De slotfase bracht weinig verheffende staaltjes meer. De weerstand van Almonte was even gebroken en de eindstand bleef dan ook op 61-39 staan.

Topscorers:
Almonte: Ester van Egmond 11. Heleen van Delft 9.
US: Karen Heinen 18. Marie Hoogstraaten 14. Jinga Gosschalk 11.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.