CP3 by Basketball Totaal

US heeft weinig moeite met Grasshoppers 2

In een chaotische Apollohal heeft US niet al te veel moeite gekend met de reserves van Grasshoppers. Bij rust was de wedstrijd al beslist, getuige de 41-21 voorsprong. Na de pauze was er wel sprake van wat verval, maar niettemin bleef de zege in de hoofdstad: 77-51.

 

Voor US stonden drie zaken centraal in het gameplan: heersen in de rebound, beter afronden in de bucket en de eigen bucket dichthouden om de drives van Grasshoppers af te stoppen. Coach Laurens Zanoli zag de wedstrijd ook als voorbereiding op de volgende twee duels tegen ProBuild Lions en Lekdetec Batouwe. Verdedigend werd er proef gedraaid, tot tevredenheid van de coach. Bij US bleef Romy Stijsiger langs de kant. Hoewel de center zelf wel wilde spelen, oordeelde de staf dat het beter was om haar enkel nog een week extra rust te geven. Hierdoor opereerde Marie Hoogstraten zowel op de 3 als de 4.

 

US begon scherp aan de wedstrijd en nam meteen een voorsprong. Zoals besproken was, zat de bucket potdicht, waardoor de sprinkhanen niet aan scoren toekwamen. Het verschil in lengte bezorgde US een groot voordeel. Het leek wel alsof de zwarthemden alleen onder de basket waren. Aanvallend liep het ook van een leien dakje. De kanonnen werden in stelling gebracht en hadden hun vizier nadrukkelijk op scherp staan. Dit in tegenstelling tot eerdere games. Dit leidde tot een 20-8 voorsprong na tien minuten spelen.

 

In het tweede kwart verzaakte US niet. Er werd doorgewisseld in de rotatie en de zaken uit het gameplan werden opnieuw uitgevoerd. Via afstandsschoten van Maaike van den Oever deed Grasshoppers wel iets terug, maar dat was tegen dit US niet voldoende. Iedereen kwam tot scoren en onder het bord waren alle rebounds voor US. Minpuntje was dat de vele aanvallende rebounds niet altijd in scores werden vertaald. Ondanks het balverlies – er werd vaak nog een pass gegeven, terwijl de speelsters al in de bucket waren – liep het verschil op naar 22 punten: 41-21.

 

Na de pauze was er wel sprake van verval. Grasshoppers kreeg alle ruimte om iets terug te doen. US maakte wat fouten in de verdediging, maar bleef verder wel de controle houden over de wedstrijd doordat de ploeg aanvallend gewoon haar ding bleef doen. Het derde kwart eindigde in 20-18 voor de Katwijkse formatie, met als gevolg een 59-41 tussenstand.

 

Voor de start van het vierde kwart hamerde Zanoli op de verdedigende afspraken. De speelsters zagen dit in en losten het meteen op. Door dit herstel kon US doorgaan waar het voor rust was gebleven, namelijk Grasshoppers overdonderen met lengte en kracht. Het gaf Zanoli ook de gelegenheid om iedereen speeltijd te geven. Drie speelsters (Karen Heinen, Marie Hoogstraten en Eline Vink) flirtten met een double double. “Er waren mooie uitgespeelde aanvallen bij, die mij een goed gevoel gaven”, gaf Zanoli te kennen. “Het afronden bleef goed gaan en de breaks liepen erg makkelijk.” Het balverlies blijft wel een probleem, want er wordt nog te veel gedribbeld. “Het balverlies moet omlaag”, aldus Zanoli.

 

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Karen Heinen een publiekswissel. Heinen pakte 11 punten, 23 rebounds en 7 assists, met ook een beter schotpercentage. Het was al de derde double double van het seizoen voor de sterke forward. Ook Dewi Keppy speelde, zeker na rust, een sterke pot. Keppy, die duidelijk een stijgende lijn laat zien, was overal aanwezig.

Via een 18-10 kwartscore eindigde de wedstrijd in 77-51.

 

Zanoli zag de zege wederom als een teamprestatie. “Veel meiden hadden mooie cijfers, maar iedereen op de bank liet zich horen. Het team draait goed en dat merken de dames. Er is heel veel positiviteit.” Dat US in de rebound oppermachtig was, blijkt wel uit het 67-31 verschil in rebounds. In de bucket werkte US af tegen 49% en dat is een vooruitgang van 6% ten opzichte van eerder games. Al met al gaat US met een goed gevoel door naar Landsmeer voor de volgende wedstrijd.

 

Scores: Dewi Keppy 17, Marie Hoogstraten 12 (9 rebounds), Karen Heinen 11 (23 rebounds), Eline Vink 10 (8 rebounds), Ilana Vergunst 10, Jannet Meester 8, Renee Blaisse 4, Helen Ruijs 3 en Fey van Lith 2.  

 

bron: US Basketball

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.