CP3 by Basketball Totaal

US dames uit de beker geknikkerd door Lekdetec

De dames van US hebben de eerste bekerronde niet overleefd. Lekdetec was dit keer met 92-47 een behoorlijke maat te groot voor de Amsterdamse formatie, die zonder spelverdeelster Ilana Vergunst aantrad.

Afgezien van Vergunst reisde US fit en met een paar goede trainingen in de benen naar Bemmel. In de openingswedstrijd van de eredivisie had US in eigen huis goed weerstand geboden tegen het ervaren team van Lekdetec. Lange tijd bleef US op het vinkentouw, om uiteindelijk in de slotfase met 65-80 te verliezen.

US begon in Bemmel redelijk aan de wedstrijd. De speelsters stonden te popelen om het Lekdetec met fysiek spel en veel reboundkracht moeilijk te maken. Hier wilden de Amsterdamsen het verschil proberen te maken, maar Lekdetec was hierop voorbereid. De belangrijkste speelsters van US werden nu beter verdedigd en opbouwend had US het van meet af aan zwaar. De hele wedstrijd wist Lekdetec al vroeg enorm veel druk te geven. Hierdoor kwam US niet goed in de aanval en werd er tevens teveel balverlies geleden.

In de eerste periode wist US nog goed tegenstand te bieden door het lengteoverwicht van Romy Stijsiger, Dewi Keppy en Karen Heinen te benutten. Inside konden de Amsterdamsen mee, maar het schot van buiten viel minder goed. Daardoor liep Lekdetec na de eerste periode (21-16) snel weg naar een 44-25 ruststand.

In het derde kwart was het verschil minder groot dan in de periode voor rust. Het hard knokkende US behaalde af en toe succes met de nieuwe verdedigingsvormen, maar Lekdetec schoot van buiten de cirkel met scherp. Daardoor liep de score toch op naar 68-38 na drie kwarten. De laatste periode besloot coach Laurens Zanoli te laten lopen en de speelminuten te verdelen. Dat leidde uiteindelijk tot een 92-47 nederlaag en exit uit het bekertoernooi.

“In deze wedstrijd bleek duidelijk dat het verschil aanzienlijk was”, constateerde Zanoli na afloop. “Op veel momenten zag je dat Lekdetec een maatje te groot was. Qua inzet heb ik niets te klagen, maar Lekdetec maakt gewoon veel minder fouten en schiet ook makkelijker raak. En dat veertig minuten lang. Als wij winnen, doen we dat als team. Vandaag hebben we als team verloren. Maar ik heb respect voor de manier waarop de meiden ervoor bleven gaan.”

Scores: Dewi Keppy 14, Romy Stijsiger 10 (8 rebounds), Karen Heinen 9 (11 rebounds), Marie Hoogstraten 6, Renee Blaisse 2, Dian Jakupovic 2, Jannet Meester 2 en Helen Ruijs 2. Fey van Lith en Eline Vink kwamen niet tot scoren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.