CP3 by Basketball Totaal

US blijft winnen in Promotiedivisie

door: Martin Hoekstra – De dames van US hebben afgelopen weekend opnieuw hun wedstrijd in de promotiedivisie in winst omgezet. In Hoofddorp werd de plaatselijke trots met 50-66 afgetroefd. US speelde in dit duel voor het eerst met het heldere logo van de nieuwe shirtsponsor Vitals Supplementen uit Zaandam op het tricot. Door de bijdrage van het bedrijf van US-lid Bolke Koster kan US financieel haar ding blijven doen.

Vooraf gaf coach Laurens Zanoli aan dat Hoofddorp met lengte en kracht verslagen moest worden. De ploeg wist dat een onbevangen spelend Hoofddorp er alles aan zou doen om niet te verliezen. US trad aan zonder de aan haar enkel geblesseerde Fey van Lith.US kende een goede start en stoomde meteen door naar een 3-9 voorsprong. Hoofddorp had wel een goede verdediging staan en maakte het US moeilijk, maar het schot van de Amsterdamsen liep deze wedstrijd lekker, Het verschil maken met lengte en kracht zat er niet in. US speelde bovendien niet scherp en kwam langzaam in de wedstrijd. Dit had ook te maken met het goede spel van Hoofddorp. Na het eerste kwart was de stand pas 14-18 in het voordeel van US.

Het tweede kwart leek wel een kopie van de eerste periode. Het basketbal van US kwam niet van de grond, terwijl Hoofddorp door het goede schieten in de wedstrijd wist te blijven. Het ging gelijk op, maar US liet zich hierdoor niet gek maken. De ploeg weet wat haar mogelijkheden zijn en sommige wapens waren nog niet uit de tas tevoorschijn gekomen. Op routine en dankzij het aanvallend sterke spel van Renee Blaisse en Dewi Keppy wist US met een positieve marge van één te gaan rusten: 29-30.

Na de pauze gooide US de verdediging om. Hiermee hadden de hoofdstedelijke dames Hoofddorp in de tang. Zes minuten lang wist de thuisploeg niet tot scoren te komen. Aanvallend begon het bij US iets beter te lopen, maar het verschil bleef rond de tien punten hangen. Hoofddorp verdedigde nog wel redelijk, aanvallend was de ploeg lam gelegd. Bij US werd lekker doorgewisseld. Zanoli sprak van een saaie wedstrijd die niets boeiends bracht. “Het was leuk dat Hoofddorp niet opgaf. Mooi om te zien van zo’n jonge ploeg”, aldus Zanoli.

Dewi Keppy bleef na rust succesvol doorkomen met driepunters. De forward, die duidelijk goed in de wedstrijd zat, schoot vier van haar acht pogingen van achter de driepuntslijn raak. “Dewi laat de laatste weken een stijgende lijn zien”, oordeelde Zanoli. Dyan Jakupovic begint er ook in te komen. Zij speelde een goede wedstrijd als spelverdeelster.

Door een 10-18 kwartstand begin de laatste periode met een 39-48 voorsprong voor US. De Amsterdamsen liepen in dit kwart verder uit, waarna de wedstrijd wel gespeeld was. Omdat het Hoofddorpse team er veertig minuten voor ging en al het mogelijke deed om US af te stoppen, was de uiteindelijke marge van zestien punten (50-66) niet groot. “Een knappe prestatie van dit jonge team”, was het compliment van Zanoli aan het adres van de tegenstander.

US speelde de tweede helft op routine. “Dat voelde goed aan, alleen kunnen we veel beter dan dit”, erkende Zanoli. “Ons balverlies en te moeilijk passes doen ons geregeld de das om. We hadden 23 keer balverlies waar Hoofddorp 18 punten uit maakte. Dat kan niet. Ook moeten we de scheidsrechters meer met rust laten. Daar gaat teveel energie in zitten.”

Positief gestemd was Zanoli over het rebounden, de verdediging en het afstandsschot. “Hiermee kunnen we veel en dat is goed met het oog op de komende maanden. Het vertrouwen in het team en elkaar is de grootste kracht van US. Dit is wat de groep de laatste maanden heeft opgebouwd en dat biedt ons rust.”

Scores: Dewi Keppy 18, Renee Blaisse 10, Ilana Vergunst 8, Karen Heinen 7 (13 rebounds), Marie Hoogstraten 7, Eline Vink 6, Romy Stijsiger 4 (8 rebounds), Helen Ruijs 3 en Dyan Jakupovic 2.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.