CP3 by Basketball Totaal

Uitreputatie opvijzelen

Afrekenen met het ’uitsyndroom’ dat Zorg en Zekerheid Leiden in het verleden parten speelde, staat hoog op het prioriteitenlijstje van coach Eddy Casteels. In Den Helder, waar ZZ het traditioneel moeilijk heeft, zette zijn team zaterdag een ferme stap in de goede richting. Ook al waren de Heldenaren niet compleet, de 85-70 zege van de Leidse bezoekers mocht er zijn.

,,Ik heb even aangestipt welke spelers er tegenover ons zouden staan, maar verder heb ik me totaal gefocust op wat we zelf kunnen bereiken’’, zei Casteels over de wedstrijdbespreking voorafgaand aan het treffen in de Marinestad. ,,Dat is in de huidige fase het belangrijkste.’’ De mentale kracht ’op verplaatsing’, zoals het in het Vlaams heet, moet zorgen dat de Leidenaars ook buiten de veilige, warme omgeving van de Vijf Meihal tot grote hoogten stijgen. Zaterdag gebeurde dat, inmiddels al bijna traditioneel, vooral in de tweede helft.

Lees verder via het Leidsch Dagblad

 

Dit artikel is met toestemming overgenomen van het Leidsch Dagblad. Heeft u ook interessant basketball nieuws (gezien), tip de redactie op [email protected]

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.