CP3 by Basketball Totaal

Uit de Pers: Landstede grijpt finale-ticket

Landstede Basketbal heeft zich donderdagavond voor de tweede keer in de historie van de club geplaatst voor de finalestrijd om de landstitel. In de Maaspoort in De Bosch boekte de ploeg van coach Herman van den Belt een klinkende 55-75 overwinning en besliste daarmee de best of seven serie tegen regerend landskampioen SPM Shoeters: 4-2. Landstede treft nu in de finale (opnieuw best of seven) het Groningse Donar, dat donderdag afrekende met Zorg en Zekerheid Leiden.

Voor de Zwollenaren begon de zesde confrontatie met SPM Shoeters uitstekend. Door een driepunter van Craig Osaikhwuwuomwan, twee rake vrijeworpen van Ricardo Glenn en vijf punten van Steve McWhorter nam Landstede brutaal een 0-10 voorsprong. Reden voor Shoeters-coach Sam Jones om na ruim drie minuten spelen al een time-out aan te vragen. Na die korte onderbreking stelden de Bosschenaren snel orde op zaken. Met een drietje gaf Kees Akerboom het goede voorbeeld en diezelfde Akerboom zorgde even later ook voor een 12-12 gelijke stand. In paniek raakten de mannen van Herman van den Belt echter niet. Schrikken deden de Zwollenaren in de slotfase van het eerste kwart daarentegen wel toen zij Kenrick Zondervan naar de grond zagen gaan. De 2.06 meter lange center van Landstede greep naar zijn schouder en moest vroegtijdig de strijd staken. Kort daarna tekende Jessey Voorn voor een 15-18 stand aan het einde van het openingskwart.
In de tweede tien minuten van de wedstrijd bleef de spanning om te snijden. Arvin Slagter zette SPM Shoeters met een driepunter voor de tweede keer op voorsprong (23-22) en na afloop bleek dit ook de laatste keer. Door scores van Steve McWhorter, Jessey Voorn en Craig Osaikhwuwuomwan kroop Landstede Basketbal langzaam weg bij de regerend landskampioen. Het resulteerde uiteindelijk in een 31-37 ruststand in Zwols voordeel. Die marge van zes werd in het derde kwart in no-time verder uitgebouwd. Jessey Voorn opende namelijk met een driepunter. En na een score van Dejan Kravic was Voorn nog eens twee keer trefzeker van grote afstand: 33-46. Een flinke tik voor Den Bosch, dat via vijf punten van Arvin Slagter nog wel iets terug deed. Met de nadruk op iets, want daarna ging de Zwolse show verder. Craig Osaikhwuwuomwan kreeg met een drietje en een geweldige dunk de meegereisde fans op de banken. De feestvreugde was helemaal compleet na een driepunter van Ewoud Kloos: 40-54.
Met een voorsprong van liefst veertien punten mocht Landstede Basketbal dus beginnen aan de laatste tien minuten. En in dat slotkwart kwamen de Zwollenaren eigenlijk geen moment in de problemen. Door scores van Leon Williams, Stefan Wessels en Kees Akerboom werd het verschil van achttien punten nog wel teruggebracht naar dertien (49-62), maar juist op dat moment stelde Grant Gibbs orde op zaken. Het bleek de genadeklap voor de thuisploeg. Landstede Basketbal speelde de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uit en verzekerde zich van een ticket voor de finale: 55-75. In die finale om de landstitel is het Groningse Donar de tegenstander. De eerste wedstrijd in deze best of seven serie wordt dinsdag 17 mei gespeeld in het Landstede Sportcentrum. Aanvang: 20.00 uur.
Punten:
Jessey Voorn 22; Steve McWhorter 15; Craig Osaikhwuwuomwan 14 (17 rebounds); Ricardo Glenn 10; Grant Gibbs 8 en Ewoud Kloos 6.
Bron: Landstede Zwolle

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.