CP3 by Basketball Totaal

Uit de Pers: Donar naar de finale

In een zinderende zesde halve finalewedstrijd schudt Donar Leiden van zich af.

De mannen van coach Erik Braal stonden na de zeperd van afgelopen dinsdag voor de zware opgave om de wedstrijd van vandaag winnend af te sluiten. Bij verlies zou het immers moeilijk worden om nogmaals in Leiden te winnen.

Het team wist dat het extra lastig zou worden omdat Zorg en Zekerheid Leiden nog steeds met de rug tegen de muur stond en dus alles wat de leiding zou toestaan uit de kast zou halen om Donar uit het spel te halen. En zo gebeurde het ook. Donar liet zich echter niet nogmaals verrassen door de Leidse furie.

Zo gingen beide teams gelijk op in het eerste kwart. Een mooie driepunter van Will Sullivan werd snel beantwoord met een bom-onder-druk van Worthy de Jong. Het was echter Chase Fieler die Donar met drie achtereenvolgende scores aan 13-11 hielp.

In het tweede kwart werd het beeld van de match duidelijk: Donar dat steeds probeerde bij Leiden weg te lopen, daarbij luidruchtig gesteund door het publiek (3012 toeschouwers) en ZZ Leiden dat steeds weer aan het elastiek bleef hangen en dan weer terugkwam tot (bijna) gelijke stand. 18-14 werd beantwoord met een bom van De Jong, die dat kunstje op slag van rust herhaalde bij 27-20. Coach Braal had op dat moment al twee lichte aanvaringen met de leidsmannen gehad wegens enkele discutabele beslissingen.

Het derde kwart bracht in eerste instantie hoop dat Donar Leiden de nekslag zou toedienen, maar het elastiekje knapte niet. 36-31 werd 38-36 en ZZ was weer volledig terug in de strijd. Eerst was het driemaal Simmons, gevolgd door viermaal Jansen, die blije gezichten veroorzaakte bij de uitsupporters, want met de kwartstand 41-39 was alles nog mogelijk. Goed reboundend werk van Thomas Koenis zorgde ervoor dat Donar-missers (en die waren er genoeg) werden omgezet in Leidense aanvallen. De punten waren echter erg duur. Donar hield de zaak stevig gesloten en het was duidelijk dat er om elke score geknokt moest worden.

Sterkhouders Bekkering en Fieler leverden in het vierde kwart prima werk door Leidse aanvallen af te stoppen en kwamen ook scorend door. Van 51-50 werd het 57-50 door mooie scores van Bekkering, Dourisseau en Cunningham en daarmee knapte dan toch eindelijk het Leidse elastiek. Het verzet was gebroken en MartiniPlaza deinde mee op de klanken van de trommels op de tribune: 59-52.

Na afloop wilde verliezend coach Eddy Casteels niet al te veel melden. Hij zei zichzelf te willen verbeteren en hoopte van zijn spelers hetzelfde. Op de vraag wat hij hierna zou gaan doen antwoordde de Belg:”dat lijkt me duidelijk”.

Een blije Erik Braal was trots op zijn spelers. Verder zei hij nog niets van de andere halve finale te hebben gezien, waarin Landstede basketbal de vloer aanveegde met SPM Shoeters.  Daarmee in de eerste finale in de geschiedenis tussen Donar en Landstede een feit. De eerste ontmoeting in die finale is aanstaande dinsdag 17 mei in het Landstede Sportcentrum te Zwolle.

 

Bron: Donar

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.