CP3 by Basketball Totaal

UBALL MU20 komt uit in seniorencompetitie

De Utrechtse Basketball Academy UBALL heeft besloten om het mannen U20-team komend seizoen onder te brengen in de Heren Eerste divisie. De belangrijkste reden is dat UBALL van mening is dat de talenten op jonge leeftijd meer fysieke weerstand nodig hebben.

De beslissing van UBALL om het U20-team – nota bene regerend landskampioen – uit te laten komen in een seniorencompetitie, is opvallend maar ook logisch. Het technisch beleid van UBALL is in de eerste plaats gericht op talentontwikkeling. Die is volgens Peter Meurs, technisch directeur van de Utrechtse Basketball Academy, voltooid wanneer talenten klaar zijn met de U18. Ze hebben op dat moment immers al 6 tot 8 jaar gewerkt aan het ontwikkelen van hun skills.

Voor de verdere ontwikkeling van spelers is het noodzakelijk om ‘vlieguren’ te maken tegen fysiek sterkere tegenstanders vervolgt Meurs. Het is volgens UBALL de missing link in de ontwikkeling van talent naar topspeler. We volgen daarmee de lijn die ook door gerenommeerde voetbalclubs als Ajax, Feyenoord en PSV is ingezet. Ook zij laten hun talententeams uitkomen in de landelijke eerste divisie (Jupiler League).

UBALL ziet ook bij de andere teams in de U20 competitie veel getalenteerde spelers vertrekken naar buitenlandse academies. Ook deze ontwikkeling in de U20 competitie heeft bijgedragen aan de beslissing. Tot slot hoopt UBALL met deze constructie oud-jeugdspelers voor de club te behouden. Zij kunnen hun ervaring direct inzetten als speler en zich in de toekomst ontwikkelen tot UBALL coach.

Het team zal gecoached worden door Lucas Lina (Headcoach), André Bout (Assistant Headcoach) en Carlo Rizzone (Asssistant Headcoach). Daarmee heeft het Herenteam, naast een zeer getalenteerde spelersbezetting, ook een zeer sterke coachstaf. Een coachstaf die borg staat voor de verdere ontwikkeling van alle talenten/spelers in het team.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.