CP3 by Basketball Totaal

U20 double header: Winst V, verlies M

Vandaag opnieuw een ‘double header’ voor Nederland: beide U20’s, de vrouwen en de mannen, kwamen op het EK in actie. De vrouwen startten prima tegen Zweden, kwamen daarna achter, en knokten zich in extremis naar de winst. De mannen moeten het na het riante verlies tegen de Grieken met een mooi verslag & dito highlightvideo doen.

In Portugal versloegen de vrouwen van coach De Wit Zweden met 62-58. In het vierde kwart kwamen de Orange Angels in de problemen, mede doordat er al snel 5 teamfouten verzameld waren. Het uitvallen van de Zweedse center met, zo doet het zich aanzien, een zware knieblessure, zorgde voor een vervelend moment in de wedstrijd. Dankzij de nette winst van de Nederlandsen, strijden zij morgenmiddag (zondag 16:15 uur) tegen Portugal om plek 9. Laura Cornelius blonk vandaag uit bij Oranje. De speelster van Miami in de NCAA tekende voor 19p, 4r, 4a, 4 steals en een efficiëntie van maar liefst +23.

De mannen waren zowel op papier als binnen de lijnen kansloos tegen thuisland Griekenland. Het Griekse U20 in deze B-divisie bestaat uit flink wat spelers die vorig jaar bij het A-EK U18 kampioen werden. De mannen van coach Steenmetz startten niettemin brutaal. Met snel spel hielden zij uitstekend gelijke tred met de topfavoriet. Aan beide kanten werd er naar hartenlust door de bucket geslasht, én gefinisht. Toen de Hellenen vanaf Q2 de defensie aantrokken, was het over en uit voor Nederland. Angstig lang bleef de teller op 17 punten staan. Na wat oponthoud in de loop van de 2e helft door haperende apparatuur, beet Nederland in Q4 nog goed van zich af, en knabbelde het een deel van de achterstand af. De einduitslag was 68-36. Met de verdediging zit het wel goed bij de MU20. Aanvallend zijn er tegen de toplanden nog te weinig spelers die zich kunnen manifesteren. Er waren vandaag geen Oranjemannen die in dubbele cijfers wisten te scoren.
Morgen meteen weer een wedstrijd, om 13:15 tegen Ierland. Daar moeten zeker kansen liggen voor de onervaren ploeg van Steenmetz, die bij winst op de Ieren ‘gewoon’ op 2-1 kan komen na 3 wedstrijden.
Aart Dekker is in Griekenland en volgt het toernooi op de voet. Zijn fraaie verslag vindt u hier.
De Griekse federatie maakte deze mooie highlight-video van de wedstrijd tegen Nederland.
Op fiba.com troffen we deze fraaie foto’s aan:

MU20_2016_OXWwzhNE3UebJOIYn54Jww

MU20_2016_opening_AWiuHV3RpUGHGhyltCs7YQ

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.