CP3 by Basketball Totaal

U18 verliest van Belgie

De Orange Lions MU18 hebben op het EK in de B-divisie in Oostenrijk verloren van België: 51-66. Het was de laatste wedstrijd uit de eerste ronde, waarin Oranje twee keer won en drie keer verloor. De nederlaag tegen België wordt meegenomen naar de tweede poulefase, waarin MU18 strijdt voor de plaatsen negen tot en met zestien. Oranje speelt eerst tegen Zwitserland en Estland.

Het scoreverloop vertoonde gelijkenissen met de wedstrijd van gisteren tegen Slovenië. De eerste twee kwarten zat er geen licht tussen de buurlanden en dat bleef zo in het begin van het derde kwart. Maar halverwege dat kwart nam België voorzichtig wat afstand en zo moesten de Lions in het laatste kwart negen punten goedmaken: 38-47. Dat lukte niet, want België stoomde door naar een verschil van vijftien en bleek definitief uit het zicht verdwenen.

“De eerste helft hebben we goed gespeeld, zei bondscoach Chris van Dinten. “Maar in de tweede helft zijn we compleet ingestort. De verdediging stond wel aardig, maar we kregen er geen bal meer in. Welke strategie we ook probeerden. Ik weet niet wat het was, misschien vermoeidheid. Maar de deksel ging niet van de ring af en dan is het lastig winnen. De geest was uit de fles.”

MU18 geniet morgen van een rustdag en speelt dan woensdag (29 juli) om 18.00 tegen Zwitserland. Van Dinten: “Aan die rustdag zijn een aantal jongens wel toe. Dan kijken we vanaf woensdag of we nog negende kunnen worden. Meer kunnen we op dit moment niet doen. We waren even teleurgesteld, maar de sfeer in het team is nog steeds heel goed. Dit is een prima groep om mee te werken. We gaan onze schouders eronder zetten en dan gaan we woensdag tekeer tegen die Zwitsers.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.