CP3 by Basketball Totaal

U18 eindigt als elfde

De Orange Lions MU18 hebben het EK in de B-divisie op een positieve manier afgesloten. Portugal werd met ruime cijfers verslagen in de wedstrijd om de elfde en twaalfde plaats: 78-57. Freek Vos was met 16 punten en 8 rebounds topscorer en toprebounder bij Oranje, gevolgd door Raidell de Pree met 14 punten.

“Ik zei vooraf: je kan met een goed, of met een klotegevoel de zomer in”, zei bondscoach Chris van Dinten. “Maar we speelden met veel energie, de juiste focus en de schoten vielen. De puzzelstukjes vielen allemaal op de juiste plaats en dan zie je dat we veel in huis hebben. Dus dit was een mooie afsluiting van een leerzaam toernooi.”

MU18 won vijf wedstrijden en verloor er vier. Daarnaast was Oranje het best reboundende team en incasseerde het de minste punten. Maar de grootste les zit ’m voor Van Dinten niet in cijfers en statistieken. “Je stuit op dingen die je in Nederland niet tegenkomt. Het spelen onder druk, het hardere verdedigen. We krijgen gemiddeld minder dan zestig punten tegen, daar staat tegenover dat we in de aanval soms niet creatief genoeg zijn. Dat komt omdat je dat in Nederland niet zo nodig hebt. Daar moet je op zo’n toernooi dan mee leren omgaan. Je kan niet verwachten dat die omschakeling gelijk goed gaat. Daarom zouden we eigenlijk veel meer van dit soort toernooien moeten spelen. Als je vaker onder druk speelt, gaat de ontwikkeling ook veel sneller.”

Met de elfde plaats kan Van Dinten wel leven. “Met iets meer geluk hadden we bij de eerste acht gestaan, maar dat was misschien ook niet realistisch. De wedstrijd om de negende plaats hadden we ook kunnen halen, maar dan was je op België gestuit, die zijn wel een maatje te groot. De tiende, elfde plaats is een juiste afspiegeling van dit toernooi. Hoewel je als coach natuurlijk nooit helemaal tevreden bent. Maar we hebben stapjes gemaakt. Er zijn een paar jongens echt in het toernooi gegroeid, dat is ook mooi om te zien.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.