CP3 by Basketball Totaal

Tweede zege voor MU18

MU186http://www.basketball.nl – Nederland MU18 heeft voor de tweede keer op rij gewonnen op het EK in de B-divisie in Bulgarije. Na Roemenië werd nu ook Zweden verslagen. Het werd 41-40. Oranje gaat nu verder spelen voor de plekken negen tot en met zestien.

“De verdediging was heel erg goed”, zei bondscoach Johan Roijakkers. “Daar hebben we hard aan gewerkt de afgelopen maanden. Dat we een van de beste ploegen op dit EK op veertig punten houden, zegt volgens mij genoeg.”

In een wedstrijd waarin de punten schaars waren, ging Oranje MU18 het langste deel van de partij aan de leiding, maar serieus afstand nemen lukte niet. De close game kwam aan op de slotminuut. Roijakkers: “Zij knalden er een onmogelijke driepunter in en toen kwamen we twee punten achter.”

Bij 38-40 en nog 36 seconden op de klok nam MU18 een time-out. Uit de daaropvolgende aanval trok Joey Liem de wedstrijd vanaf de vrije worplijn weer gelijk. Oranje dwong een stop af, maar kreeg gelijk een loopovertreding tegen. De Zweden kregen met nog vijf seconden de bal terug, kwamen opnieuw niet tot scoren en met nog 0.6 seconden te gaan kon Oranje een time-out pakken. Voordat de bal werd ingenomen maakte Zweden een fout: twee maal plus zijkant. Menno Dijkstra maakte één vrije worp, Oranje gooide de bal nog weg, maar Zweden kwam tijd tekort voor een laatste schotpoging.

Het was de tweede overwinning op rij, dankzij de verdediging dus. Roijakkers: “Onze teamdefence zit heel goed in elkaar. Onze kracht is dat we áltijd hetzelfde doen, tegen wie we ook spelen. En hoe langer we bij elkaar zijn, hoe beter het gaat. Met deze intensiteit zijn we aan het einde van het EK kapot, maar dat neem ik voor lief. Dit is goed voor de ontwikkeling van de jongens.”

MU18 heeft dinsdag een rustdag en speelt vanaf woensdag verder om de plekken negen tot en met zestien.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.