CP3 by Basketball Totaal

Tweede wedstrijd overbodig tussen Rotterdam en Donar

Donar heeft de eerste wedstrijd in de kwart finale van de NBB beker met ruime cijfers gewonnen. Rotterdam werd in eigen huis met 61-90 verslagen. Daarmee is de tweede wedstrijd een formaliteit geworden.

Want als Rotterdam de uitwedstrijd met dertig punten gaat winnen in Groningen, dan moeten ze direct de beker overhandigd krijgen. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren. De eerste periode kon Rotterdam goed aanhaken en was het lang de bovenliggende partij. Franke stond veelvuldig op de vrije worplijn en was daar foutloos. Uiteindelijk was Franke met 9 uit 10 vrije worpen topscorer voor de thuisploeg met 17 punten. Krabbendam volgde met 15 punten.

In de tweede periode werd het gat geslagen door een goed spelend Donar. De ploeg oogt zichtbaar beter op elkaar ingespeeld en dat zorgde voor een 29-43 voorsprong bij rust.

Het verschil zat hem simpel in de verdedigende druk die Donar continue kon geven. Het leverde de thuisploeg 23 turnovers op, tegenover 8 van Donar. Dan ga je simpelweg geen wedstrijd winnen. Via 45-68 werd het dus uiteindelijk 61-90 en een uitstekende overwinning voor de landskampioen. Afgaande op deze wedstrijden lijken de twee teams in tegengestelde richting te gaan. Donar lijkt de weg naar boven definitief gevonden te hebben en Rotterdam leek geen schim van de ploeg voor de kerst.

Topscorers Donar: Sanchez 19, Wright 15, Koenis 13.

22 januari is de return in Groningen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.