CP3 by Basketball Totaal

Tweede thuisnederlaag op rij Donar

Landskampioen Donar heeft vanavond voor de tweede keer op rij verloren in de eigen MartiniPlaza. Het puntloze Den Helder Kings kwam op bezoek en ging er voor het eerst van het seizoen met de buit ervandoor. Het werd 63-67.

De teams waren de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar de bank van Donar was smal zonder Jeter en ook Craig O. Coach Skelin speelde dus noodgedwongen met een rotatie van zeven spelers. En bij rust stond de thuisploeg nog op voorsprong (33-29), maar de tweede helft ging het helemaal mis. De tweede helft vloeiden de krachten weg bij de thuisploeg, die tot 41-44 kon bijblijven. Een kleine tussensprint aan het einde van het derde kwart zorgde voor 43-51. En het werd direct in de eerste minuten beslist 43-58.

De grootste voorsprong was 48-65 en toen kwam Donar terug in de wedstrijd. DeJuan Wright scoorde een paar mooie scores en bracht de achterstand van 53-67 naar 63-67, maar toen ging het eindsignaal.

 

Topscorer aan de kant van de Groningers was DeJuan Wright met zestien punten. Ross Bekkering keerde terug binnen de lijnen en scoorde 7 punten en 8 rebounds. Bij Den Helder was het Cole Dickenson met 22 punten en Patrick Hiliman met 13 punten.

Donar heeft nu twee punten uit drie wedstrijden en staat op een teleurstellende vijfde plaats. Den Helder pakt de eerste zege en staat zesde met evenveel punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.