CP3 by Basketball Totaal

Tweede Paasdag: bekendmaking winnaars seizoenprijzen

Op Tweede Paasdag om 11.30 uur ‘s ochtends zullen via de websites iBasketball.nl en Basketballleague.nl de winnaars van de seizoenprijzen bekend worden gemaakt. Wie wordt er speler van het jaar? Wie wordt er coach van het jaar? Wie was de beste rookie? En wie krijgt de eerste Sixth Man Award? En wie zijn de vele, vele andere winnaars? Morgenochtend zal het allemaal worden onthuld.

De toekenning van de seizoenprijzen is dit jaar serieus aangepakt. De regels en de gebruiken zijn door een commissie van vijf bekeken en opnieuw vastgesteld. Tevens is een uniforme puntentelling geadopteerd.

De aanvoerders van de clubs in de Dutch Basketball League, de coaches van de DBL-teams en een groot aantal mediavertegenwoordigers zijn uitgenodigd een stem uit te brengen. In vrijwel alle categorieën mochten de stemmers een nummer één, een nummer twee en een nummer drie aanwijzen. De nummer één kreeg vervolgens 5 punten, de nummer twee 3 punten en de nummer drie 1 punt. Bij de totaaltellingen wogen de punten van de aanvoerders en de coaches dubbel zo zwaar als de stemmen van de mediavertegenwoordigers.

Op de verkiezingsprocedure is toezicht gehouden door onder anderen oud-international Bert Kragtwijk (lid van het FEB-bestuur), Aris-manager Gert Schurer namens de clubs in de Dutch Basketball League, veelvuldig gedecoreerd oud-international Kees Akerboom en Martin Hoekstra, de eindredacteur van Basketballleague.nl. Dat was dit seizoen een gewichtige taak, omdat zich in diverse categorieën een ware nek-aan-nek-race ontspon. Leden van de commissie hadden zelf overigens geen stemrecht bij de verkiezingen.

De commissie heeft voor het seizoen 2013-2014 ook de samenstelling van het prijzenpakket tegen het licht gehouden en vervolgens gemeend een nieuwe prijs in het leven te moeten roepen en ‘oude’ onderscheidingen in ere te herstellen. Nieuw in 2014 is de onderscheiding voor de Sixth Man of the year, zeg maar de beste speler die doorgaans vanaf de bank komt. Het All Defense Team en het All Rookie Team zijn in ere hersteld. De commissie gaat tijdens de play-offs ook de Award voor MVP van de play-offs in ere herstellen.

Op Tweede Paasdag zullen de volgende prijswinnaars bekend worden gemaakt:
Most Valuable Player
Most Valuable Player under 23
Statistical Most Valuable Player
Coach of the year
Rookie of the year
Most Improved Player
Defensive Player of the year
Sixth Man of the year
All Star Team
All Defense Team
All Rookie Team
Referee of the year

KIJK OP TWEEDE PAASDAG OM 11.30 UUR OP iBasketball.nl of Basketballleague.nl VOOR DE WINNAARS VAN DE SEIZOENPRIJZEN 2014!!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.