CP3 by Basketball Totaal

Tweede oefenzege US Dames 1

De dames van US hebben gisteren in Delft ook hun tweede oefenwedstrijd gewonnen. Tegen DAS, vorig seizoen nog een van de concurrenten voor een plaats in de Final Four, werd in een bij tijden matige wedstrijd met 38-49 gewonnen.

Vuur US stond de wedstrijd opnieuw in het teken van het draaien van de aanvallen, de fastbreak en specifieke situaties waarop afgelopen week getraind was. In de eerste helft wilde het niet echt lukken bij de Amsterdamse formatie, die opnieuw aantrad zonder Cheryl Simson. De aanvallen liepen wel redelijk, maar de afwerking onder het bord ging maar moeizaam. Ook het schot van buiten viel niet. Over het verdedigende werk was coach Laurens Zanoli niet tevreden. “Maar daar hebben we ook nog weinig aan gedaan. Ik verwacht dat dit wel goed komt, maar vandaag was het wat rommelig. ”Via kwartstanden van 11-14 en 9-10 ging US de rust in met een 20-24 voorsprong.
In het derde kwart waren de punten van beide teams op één hand te tellen. Deze periode werd namelijk afgesloten met 5-5, waardoor US met een voordelige marge van vier punten (25-29) aan de laatste periode kon beginnen. In dat kwart begon het opeens te lopen. Veel acties waren meteen succesvol. De fastbreak liep goed en ook de basket werd prima aangevallen. US speelde weer met vertrouwen en bleek fit genoeg om ook aan het einde van de wedstrijd nog op snelheid te kunnen spelen. Dit kwart werd dan ook met 13-20 gewonnen, waardoor de 38-49 eindstand op de borden kwam te staan.
Over het reboundwerk van zijn formatie was Zanoli niet te spreken. DAS was gretiger en reboundde daardoor beter dan US. “We lieten te veel makkelijke ballen aan DAS, waar dat eigenlijk onze rebounds hadden moeten zijn.”
Renee Blaisse en Dewi Keppy lieten een goede indruk achter. Beide forwards wilden graag, waren overal aanwezig en straalden veel positiviteit uit. In deze fase van de voorbereiding hanteert Zanoli regelmatig ijshockeywissels. Op deze wijze krijgt iedereen speeltijd en kan Zanoli ook sneller ontdekken hoe iedereen gewend is te spelen. De scores waren over het hele team verdeeld. Niemand kwam in de dubbele cijfers. Dewi Keppy was topscorer met 9 punten, Marie Hoogstraten tekende voor 8 punten en Karen Heinen kwam tot 7 punten

Hoopsjunk

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.