CP3 by Basketball Totaal

Tweede divisies: Ook Grasshoppers blijkt verslaanbaar

black eaglesIn de verschillende tweede divisies blijft het spannend. Waar Grasshoppers 2 een week geleden Apollo duidelijk terugwees in wat de kampioenswedstrijd leek te worden, verloren ze dit weekend van een sterk opererend Lokomotief. Vlissingen gaat in de tussentijd ook langzaam op weg naar de titel, terwijl Scylla in Noord een belangrijke voorsprong genomen heeft. Een rondje langs de poules! 

Poule A
Wyba pakte in eigen huis een ruime overwinning op Red Stars. In Arcus trokken de Wijchensen met 74-53 aan het langste eind. Lijstaanvoerder Cangeroes 2 hield Arnhem Eagles op eigen veld in bedwang: 61-27. Trajanum 2, de directe concurrent van de Arnhemsen als rode lantaarn, had geen verweer tegen Black Eagles 86-48 en Utrecht Bulls hield in de plaatselijke derby de punten in eigen huis tegen SBU: 54-39.

Poule B:
Op vrijdagavond wonnen de studenten van Trajanum in Tilburg van Tantalus.Trajanumcoach Eloy van Ewijk nam het roze sheet met een 43-53 winst in ontvangst. Bumpers verloor in eigen huis nipt van JRC: 51-53 en Barons versloeg met opvallend gemak Almonte 2: 81-53 en dat was met recht een major upset. Yellow Sox hield in eigen huis Waldric onder de duim: 57-41, zodat Vlissingen dat niet speelde de grote winnaar van het weekend werd.

Poule C:
Lokomotief won op vrijdagavond met 71-61 van US, en deed op zaterdag dat nog eens dunnetjes over tegen Grasshoppers 2. De grote favorieten voor de titel, zeker na de overwinning op Apollo een week eerder, hadden geen antwoord in Rijswijk op het spel van de thuisploeg en gingen met 74-57 de bietenbrug op. Binnenland won eerder op de zaterdag al met dezelfde cijfers van Akrides, en OG trok The Challengers met 66-37 het vel over de oren. Orca’s pakte in eigen huis een overwinning op BS Leiden: 69-60.

Poule D:
Leeuwarden pakte in eigen huis een knappe zege op Groene Uilen 2. De Friezinnen trokken met 56-45 aan het langste eind. Exercitia kon ook juichen. Na de wedstrijd tegen Jolly Jumpers stond er een 62-57 winst op het bord. HSV tenslotte pakte de zege tegen Landstede: 68-50.

Powerrankings:

1. De Wit Grasshoppers 2  (1)
2. Cangeroes 2  (3)
3. Apollo  (2)
4. Lokomotief  (5)
5. Utrecht Bulls (4)
6. Vlissingen (9)
7.  Scylla (8)
8. Springfield (6)
9. Twente Buzzards  (7)
10. Attacus (-)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.