CP3 by Basketball Totaal

Twee Wedstrijden en twee Verlengingen in 26 uur (2):

Aart Dekker zag twee Wedstrijden en twee Verlengingen in 26 uur. Hij genoot en huiverde, en zag stof genoeg voor een stuk of wat Verhalen. Deze zullen in hoog tempo on-line komen.

Challenge Sport Rotterdam vs. Apollo Amsterdam (om de 5e/6e Play-Off-plaats):

(Slechts) Een ‘echte’ Topspeler – Sergio de Randamie

 

Ik keek naar de wedstrijd die ging om de 5e/6e plaats, dus om deelname aan de Play-Offs.

Zou Apollo winnen, en dat zag ik vooraf als een reële mogelijkheid; dan zouden de Amsterdammers – nu gedeeld 7e/8e – misschien wel Rotterdam en/of Leeuwarden – nu gedeeld 5e/6e – alsnog kunnen achterhalen, het verschil zou dan na donderdagavond nog (slechts) twee winstpartijen zijn.

Ik verwachtte verder een spannende wedstrijd met – wat mij betreft – liefst verlengingen… Hen de smaak nogal te pakken, kan ik wel zeggen!

 

Twee ploegen dus die strijden om dezelfde ‘Prijs’ – deelname aan de slotfase van het DBL-seizoen 2014-2015. Ik ben gewend – als scout wordt dat een soort tweede natuur – alle spelers op het veld o.a. te bekijken door de Bril van ‘hoe doen ze het, hoeveel rek – ook wel ‘upside’ genoemd – zit er nog in? Stel dat ze volgend seizoen ergens anders zouden willen spelen – een Topclub in Nederland, en club in het nabije of iets verdere Buitenland – waar zouden ze dan een versterking kunnen zijn?

 

Zo alle spelers ‘wegend’ zag ik eigenlijk – stand van zaken ‘per nu’ – op het veld maar 1 speler die erboven uitstak als ‘Totale/Complete Speler’ – wat betreft Leiderschap, Bezieling, het ‘Pal Staan’, Zeker zijn van Zichzelf en van eigen Kunnen, etc, etc. –. Die man was – wat mij betreft – Sergio de Randamie. Hij ging zelfs verbaal de strijd aan met de scheidsrechters, netjes – maar toch – , en dat voor de Man die al vele jaren in de DBL als ‘Stille Kracht’ zijn job doet – Europese Subtop met het ABC Amsterdam – dat Kampioenschappen soeverein won – , de (A)HBW won, en Europees aan de weg timmerde. De Randamie kwam als ‘no-name’ binnen, er waren her en der twijfels aan de zin van die beslissing, die nam hij in de kleine kring om hem heen snel weg, maar erkenning als ‘Topper’? Ik denk dat dat wel even geduurd heeft, voordat er genoeg insiders en toeschouwers buiten de beperkte Sporthallen Zuid omgeving dezelfde kijk op hem hadden.

 

Hij ging – na Amsterdam – naar Groningen, naar Zwolle, en deed altijd stilletjes zijn werk. Hij stapte over naar Den Helder, en toen was het bestaan als Professional ineens voorbij… En nu is hij ‘Amateur’ bij Apollo. Maakt dat wat uit? NEE! Ondanks tijden niet (mogen) trainen, het binnenkomen bij een team waarvoor de term ‘duiventil’ een understatement is, en dat tot dan slechts een wedstrijd won; verre van ideaal dus. Sergio de Randamie stond er donderdag ‘gewoon’. Hij speelde (al) zo goed dat mij even de volgende gedachte door het hoofd ging: “Had hij gisteren maar in Den Bosch meegedaan, dan waren de kansen van de Bosschenaren op de Kwartfinale-serie waarschijnlijk nog springlevend geweest…

 

Voor alle duidelijkheid: bedoel ik daarmee dat ik alle andere spelers in de wedstrijd afschrijf? Absoluut niet! Ik zie progressie bij vele Rotterdammers en Amsterdammers, bij enkelen zelfs spectaculair. Maar ik stel wel dat er – wat mij betreft – slechts een man echt met kop een schouders – in figuurlijke zin – boven uitstak: Sergio!! Hij is weer ‘thuis’ in Amsterdam, en speelde als een gepokte en gemazelde ‘Rots in de branding’ voor de geteisterde jonge Amsterdamse teamgenoten; het was net niet genoeg voor winst, maar die winstpotten komen echt nog wel voor Apollo.
En hoe zit het nu met die Play-Off-kansen? Rotterdam deed natuurlijk zeer goede zaken in deze toch ook wel weer een ‘tikkie bizarre’ wedstrijd – daarover snel meer – en staat er nu vrij goed voor. Maar toch, Aris Leeuwarden en toch ook Rotterdam kunnen zeker niet op hun lauweren gaan rusten; Apollo zit in de knel, het is erg lastig na zo weinig voorbereiding, en met zoveel mutaties op het Roster ineens een niveau hoger te gaan spelen en je dan ook nog eens jezelf nauwelijks nog misstappen te kunnen veroorloven. Maar uitgeschakelt is Apollo nog zeker niet.

AART DEKKER

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.