CP3 by Basketball Totaal

ZZ: Twee runs voldoende Amsterdam

Vorig seizoen maakte Zorg en Zekerheid Leiden, op weg nota bene naar het kampioenschap, een lelijke uitglijder in Amsterdam. Apollo won toen met 72-69. In een niet echte lekkere wedstrijd maakte de Leidse ploeg donderdagavond niet dezelfde fout en won met 50-60. Het duel werd midweeks gespeeld, omdat ZZ Leiden later deze maand de dins- en woensdagen nodig heeft voor de wedstrijden in de EuroChallenge.

Coach Toon van Helfteren moest ruim beroep doen op zijn jonge spelers, want Whit Holcomb-Faye is door zijn knieblessure nog altijd niet beschikbaar en Jason Conrad heeft kennelijk moeite met het Nederlandse klimaat, want hij meldde zich – niet voor de eerste keer – ziek af.

Voor de Leidse thuisblijvers was het een tegenvaller dat de Livestream het niet deed door een technische storing, die er ook de oorzaak van was dat er geen muziek klonk in de Apollohal. Er viel ook in het veld niet heel veel te genieten voor de toeschouwers. Het Leidsch Dagblad had het via Twitter over ‘een pover eerste kwart’ en meldde in het tweede deel, na een score met bonus van Worthy de Jong voor 11-17, dat ‘ZZ Leiden zwak speelde’.

Als dat een juiste conclusie was, dat moest aan de andere kant de norm kennelijk nog wat naar beneden worden bijgesteld, want Apollo liep voortdurend achter de feiten aan. Alleen Lucas Steijn, die in het bovenaardse weinig tegenkwam, en Aron Royé konden zich meten met Leiden. Steijn speelde de volle veertig minuten en boekte een mooie double-double met 18 punten en 10 rebounds. Schutter Royé sloot af met nog een puntje meer.

Qua score was echter Worthy de Jong de koning van de avond. Hij eindigde op twintig, maar Van Helfteren zal zich vast een paar keer achter de oren hebben gekrabt, want De Jong liet ook (net als tegen GasTerra zaterdag) zeven keer balverlies noteren.

Een run van 0-10 zorgde voor een geruststellende stand halverwege (23-30) en een 0-12 run op de overgang van het derde en het vierde kwart, met acht punten van De Jong, gooide de wedstrijd (50-60 uiteindelijk) in het slot. Voor Mohamed Kherrazi was dat vier minuten eerder al het geval. Na een elleboogstoot, waarvan Gian Slagter het slachtoffer was, en wat arbitraal overleg, werd de Leidse forward vroegtijdig onder de douche gestuurd.

 

BC APOLLO AMSTERDAM – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  50-60  (9-14, 23-30, 38-43)

20131010 adam_leid 3005 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.