CP3 by Basketball Totaal

Twee midweekse wedstrijden..”We gaan weer beginnen!”

Lunch-BreakNa een kort kerstreces zullen deze week al direct twee midweekse confrontaties op het programma staan. BC Apollo gaat op zoek naar de zesde plaats op bezoek in Zwolle en donderdag begint Donar aan de rit van 2015, die wellicht back to back titels op gaat leveren in de eredivisie. De landskampioen rijdt naar Rotterdam.

De vraag is natuurlijk bij de borrel of Den Helder nog terugkomt in de eredivisie, maar de verwachtingen zijn niet hooggespannen. Ook omdat al zes spelers weg zijn en twee daarvan zien we vanavond in Zwolle. Roye en de Randamie. Nu is natuurlijk de Randamie een zeer nuttige en bruikbare speler voor elke ploeg in de eredivisie, maar tegen zijn oude club in Zwolle zal hij een tandje harder lopen. Vorig jaar oogde de Randamie ongelukkig in de ploeg van Herman van der Belt. Terug op het oude nest in Amsterdam, waar hij groot is geworden zal hij de nodige verdedigende plays en rebounds gaan pakken voor de rookie coach Jaanis Liivak. Liivak zal de tweede helft van het seizoen met zijn team uit een ander vaatje moeten tappen en heeft er nu de middelen voor. Hij heeft naast de twee nieuwkomers ook Keely en van der Horst in de ploeg. Vier goede eredivisiespelers omringt met talenten. Nu zal Liivak een eerlijke kans krijgen in de eredivisie, want hiervoor was hij bezig met een mission impossible. De eerste wedstrijd werd overigens ruim gewonnen door Zwolle met 77-46, maar Zwolle was voor de kerst duidelijk over de topvorm heen. Wellicht heeft een korte break goedgedaan in Zwolle. Tiller mag niet meedoen bij de thuisploeg vanwege een schorsing van een wedstrijd.

Gezien de statistieken zou het een 80-65 overwinning moeten worden voor de thuisploeg. Aan BC Apollo om te laten zien, dat statistieken leuk zijn maar geen garantie bieden.

Hetzelfde zal gelden voor Rotterdam in de eerste wedstrijd na de kerst tegen landskampioen Donar. Afgaande op de statistieken zou het een 82-78 overwinning moeten worden voor Rotterdam, maar Donar is een stugge ploeg, die met alle aanvullingen ineens weer meegaat doen voor de bovenste plaatsen. Voorafgaande het seizoen had Skelin gezegd om de zesde plaats te willen spelen. Nu staat zijn team keurig derde op de ranglijst. Toch is zijn ploeg niet stabiel in uitwedstrijden, want zo werd er prachtig gewonnen in Leiden, maar schlemielig verloren in de derby van het Noorden tegen Aris.

De toevoeging van Stefan Mladenovic is een goede voor de landskampioen. Mladenovic scoorde afgelopen jaar in Wijchen 8,4 punten gemiddeld en zal zeker wat toevoeging bij Donar. Een mooie pick-up in de completering van het team. Bij Rotterdam zullen ze de gehele kerst naar de stand hebben gekeken. Een keurige vijfde plaats op de ranglijst is natuurlijk keurig voor de ploeg van Armand Salomon. De vraag is waar zijn team gaat eindigen. Hij heeft in ieder geval de beschikking over rookie van het jaar Yannick Franke (die vullen we al even in meteen) en Krabbendam. Deze twee oud Amsterdamse spelers zijn goud waard en ook de supporting cast is uitstekend op dreef geweest in de eerste helft van het seizoen. Vorig jaar ging het na kerst mis bij de Rotterdamse ploeg. De vraag is natuurlijk wat Salomon hier met zijn team tegenin gaat brengen. Het team is een jaar ouder en wijzer, dus zou wellicht deze keurige plaats vast kunnen houden.

De laatste wedstrijd tussen deze twee teams werd een 85-75 overwinning voor Donar, dus de ploegen lijken aan elkaar gewaagd. We zullen het zien!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.