CP3 by Basketball Totaal

Turkije en Servie maken meeste indruk op EK Mu20

Het EK U20 voor A landen bij de mannen heeft inmiddels drie dagen achter de rug en dat is een mooi tijdstip voor een klein rondje langs de velden.

Groep A:
Griekenland en Lithouwen voeren de ranglijst aan in de groep met allebei twee overwinningen. DE Grieken verloren er ook al een. Dat was namelijk de opening tegen Lithouwen. De mannen van coach Tomas Masiulis wonnen die wedstrijd met 73-65 en haalden een wedstrijd later in de ontmoeting met Letland flink uit: 74-43 en dus een soeverein 2-0 record. Topscorer van de lijstaanvoerder is forward Marius Grigonis die slechts 10.5 punten per wedstrijd laat aantekenen.

Groep B:
Ook heir twee ploegen aan de leiding, waarbij er eentje nog ongeslagen is. Servie won de openingswedstrijden tegen Slovenie en Spanje, en heeft daarmee de twee anderen in de top drie al voor de voeten gehad. Mede dankzij powerforward Nikola Jankovic (2.05) die voor 19.5 punten en 10 rebounds gemiddeld zorgt lijken de Serven één van de favorieten voor de titel.

Groep C:
Turkije voert de dans aan in groep C, waarbij de Turken al drie wedstrijden ongeslagen zijn. Niet met verkeerde cijfers overigens, want na bescheiden winst tegen Croatie (70-66) werd Italie overtuigend opzij gezet met 90-66. Ook Montenegro had geen antwoord op het gebalanceerde spel van de Turken die maar liefst drie spelers in dubbele cijfers hebben na drie rondes. Erülkü, Osman en Ozmizrak tekenden voor die prestatie tot nu. Daarachter is er nog van alles mogelijk want Italie staat tweede op 1-2 , en Montenegro en Kroatie op 1-1.

Groep D:
Rusland en Frankrijk zijn de grootmachten in groep D en de Russen trokken in de eerste ontmoeting van het toernooi net aan het langste eind. In een heerlijke intense wedstrijd weet Rusland in de slotfase het hoofd koel te houden en te winnen. Mouhammaou Jaiteh had een mooie double double voor de Fransen met 14 punten en 10 rebounds, terwijl Mikhail Kulagin en Alexander Martynov met 13 punten de Russen aanvoerden. Israel, Bulgarije en Polen spelen op grote afstand mee.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.