CP3 by Basketball Totaal

Trots

Eerder melden we al dat Grasshoppers kampioen is geworden bij de vrouwen onder 18.
Lees hier het Wedstrijdverslag vanuit Rotterdam over de NK finale VU18. Want bij Rotterdam Basketball vu18 is men de trotse Nummer 2 van Nederland!

Zo speel je voor het eerst op het hoogst landelijke niveau, zo coach je je eerste Rotterdam-Basketbal-jaar….(Jeanine) en zo word je met elkaar gewoon nummer 2 van Nederland!

De meiden Onder 18 van Rotterdam Basketbal stonden zaterdag 25 april in Wijchen onder leiding van headcoach Jeanine Tjin A Sioe samen met ass. coach Kimry Els in de finale van het Nederlands Kampioenschap.
De Wit-Grasshoppers, kampioen van de divisie Noord, was in de finale onze tegenstander. Een redelijk onbekend team voor Rotterdam omdat we nog niet vaak tegen hen gespeeld hebben. Wel bekend waren hun vele eerdere kampioenschappen en aantal speelsters in de diverse Nederlandse Teams.
Een ervaren, sterke tegenstander dus, waartegen Rotterdam als rookie-team op het hoogste niveau, de uitdaging mocht aangaan.

Beide teams hadden veel supporters meegenomen. En dat was maar goed ook want in de wat kleurloze bijzaal van het sportcentrum van Wijchen, waar gelukkig nog wel een supportersbank was neergezet, brachten we met elkaar sfeer en sportief geluid.
Laat dat dan maar aan Katwijk en Rotterdam over.

Onder luide aanmoedigingen en getoeter gingen we fel uit de startblokken en scoorden snel de eerste zeven punten. Grasshoppers liet niet lang op zich wachten en kwam langszij. Het eerste kwart eindigde met 21-17 in het voordeel van Grasshoppers.
Het spel ging vervolgens gelijkmatig op en Rotterdam bleef vechten. We gingen de rust in met een kleine achterstand van 38-32.

Na de rust gingen beide teams op vergelijkbare voet verder. Even leek het erop dat we Grasshoppers wat lieten weglopen, het verschil liep uit naar 11 punten. Grasshoppers mag dan van de ervaring zijn, in Rotterdam weten we wat werken is! Tandje erbij, van iedereen die aanwezig was en het verschil aan het einde van het derde kwart was nog maar drie punten: 55-52.

In de eerste helft van het vierde kwart werd hard gewerkt maar lukte het beide teams niet te scoren. Wij gooiden er nog 2 vrije worpen in en tot 5 minuten voor tijd was t verschil slechts een punt.
Grasshoppers besloot na time out een zone defence neer te zetten en bij ons begon de inspanning zijn tol te eisen.

De wedstrijd duurde voor RoBa helaas 3 minuten te lang. Na een succesvolle driepunter van de tegenstanders leek bij hen alles te lukken. Wij nog 3 puntjes, De Wit-Grasshoppers de uiteindelijke winst.

Onze meiden verbeten de teleurstelling en vermoeidheid en pakten na de wedstrijd met elkaar even hun moment om ook dit te delen. Om daarna de tegenstander te feliciteren en hun bloemen en medaille in ontvangst te nemen.

Tweede van Nederland!
Een waardige afronding van een succesvol en leerzaam seizoen. Meiden, geweldig gedaan en van harte gefeliciteerd; Rotterdam Basketbal heel trots op hun rookie-team!

Scores: Robyn Bouwer 20 ; Tiziana Muller 11; Rieneke van Hasselt 11; Linda van Schaik 8; Melissa Roseval 2 ; Roos Koopmans 2; Shanna Zwaan 2; Gabriella de Vries 1; Jazz Molendijk; Vera van Goor.
received_674290996050153

Verslag met dank aan:
Jeanine Tjin A Sioe en Elles Bouwer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.