CP3 by Basketball Totaal

“Trots op ons ploegje”

Zaterdag won Lekdetec wederom de Carla de Liefde beker in de finale tegen Binnenland. Na twee opeenvolgende nederlagen tegen Binnenland in de bekerfinale, proefde de ploeg van Jacobine Klerkx het zoet van de overwinning. Tijd om even terug te kijken op het hoogtepunt van dit seizoen met de play-offs op komst.

De 21 jarige guard en international mocht de Carla de Liefde trofee omhoog houden voor een volle sporthal.

Trots op ons ploegje!

“Ik kijk terug op de bekerfinale met trots! Het was een geweldige prestatie. Ik denk niet dat het een goede wedstrijd was, maar met vlagen was het een erg leuke wedstrijd. Vooral ook spannend! Verder kijk ik natuurlijk met een heel trots gevoel terug op de finale. Trots op ons ploegje. Hier waren we echt aan toe.

 Lekdetec had in eerste instantie erg veel moeite met het spel van Binnenland en met name Rachel Roubehie-Fissa, maar uiteindelijk was het de verdediging van de landskampioen die de ploeg langszij bracht. De tactiek was duidelijk. “Zera afstoppen, dat was erg belangrijk. Maar de eerste opdracht was om ons eigen spel te gaan spelen. Gewoon lekker spelen!. “Iedereen weet hoe belangrijk Zera kan zijn en hoe gemakkelijk ze kan scoren. Ik denk dat dat aardig gelukt is en dat we ons met z’n allen aan de afspraak hebben gehouden.
Verder hebben we uiteraard de ‘plays’ bestudeerd, maar verder vooral ons gefocust op ons eigen spel. Het goede gevoel binnen ons team is toch het belangrijkste bij zo’n game als deze finale”.
En daar ligt volgens Klerx niet het plafond. De ploeg had een stroeve start van het nieuwe seizoen en moest erg veranderen aan de wijzigingen binnen de ploeg. Op het juiste moment van het seizoen vallen de stukjes in elkaar en is de stroefheid verdwenen.
“De puzzel van ons team past nu goed en we zijn klaar zijn voor meer. We willen dan ook heel graag onze titel verdedigen en dat is onze volgende doelstelling.
En het maakt ook niet uit wie Lekdetec treft in de halve finales. “Een kampioen moet van iedereen kunnen winnen toch? Wellicht voor de reisafstand is Lions of Grasshoppers prettig, maar qua tegenstander maakt het niet uit”, aldus een zelfverzekerde Klerkx.
Aanvoerder van de ploeg

De jonge Klerkx is sinds dit jaar aanvoerder van de ploeg uit Bemmel, maar dat maakt voor haar geen verschil. “Ik probeer de meiden graag mee te nemen in mijn energieniveau, die ik op het veld neerleg, maar dat is niet anders dan vorig jaar. Ik probeer de ploeg regelmatig een duwtje in de rug te geven, door wat te zeggen tegen de meiden bij huddles of time-outs”.

De stijl die wij hanteren is niet anders dan vorig jaar. Het verschil met vorig jaar is, dat we meer meiden hebben, die een bijdrage leveren aan de wedstrijd. Wij hebben een grote rotatie, zeker nu ‘Lisantje’ terug is op het veld. Ook denk ik dat we halverwege het seizoen een stap hebben gemaakt op het tactisch gebied en dan met name in onze verdedigende afspraken”.
1958440_1123321087701893_2635885618958477136_n.jpg
De ploeg uit Bemmel gaat voor de ‘dubbel’ en dat is zeker geen utopie voor de landskampioen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.