CP3 by Basketball Totaal

Top van de Euromast decor voor basketbal-stunt

Wereldrecord hoop gooien vanaf grote hoogte verbroken op de Euromast door Australische jongens How Ridiculous

HT201308310266

Dit weekend werd het wereldrecord basketbal hoop schieten van grote hoogte verbroken vanaf de Euromast in Rotterdam.  De Australische internetsensatie How Ridiculous mikte van een hoogte van 98 meter de bal in een basketbalnet op de grond. How Ridiculous was in Nederland voor de lancering van de nieuwe website ThatsMoreLikeIt.com, een podium voor spraakmakende video en blogverhalen geïnitieerd door Bavaria. De video is vanaf vandaag te zien op http://www.thatsmorelikeit.com.

Het door Bavaria in het leven geroepen platform http://www.thatsmorelikeit.com is een centrale plek waar onconventionele verhalen uit de hele wereld verzameld worden. Bavaria wil hiermee een medium creëren waar personen met een verfrissende kijk op bestaande situaties en een relativerende knipoog, elkaar in woord en beeld kunnen vinden. Zo is er een verslag van Mr Polska te vinden die een reis maakt langs markante kroegen in Warschau en een documentaire over Red Light Radio op de Wallen in Amsterdam, waar Sef en Faberyayo hun muziek produceren. Daarnaast heeft o.a. James Worthy een vaste column op het platform, waarin hij de bezoeker meeneemt in zijn uitgaanswereld. Later deze maand zal er nog een making-off video en achtergrondverhaal van de recordpoging van How Ridiculous te vinden zijn.

How Ridiculous

In 2009 verscheen een groepje jonge sportliefhebbers op het internet, die op bijna onrealistische en record brekende manier basketballen door een loop wisten te gooien. Vanaf onmogelijke hoeken, daken en gebouwen weten de vier Australische jongens belachelijke shots in een basket te krijgen. Sindsdien domineert How Ridiculous het internet met ongekende ballentrucs. Het blijft niet alleen bij basketballen en loops: eieren vangen met boemerangs, een hole in one met de voet en Frisbee vangen vanuit een bewegende boot, bedenk het en de How Ridiculous crew heeft het gedaan. Door de jaren heen zijn de stunts groter, creatiever en uitdagender geworden. Zo weten ze zelfs een Guinness World Record te halen met een basketbal shot van 66,89 meter. Het vorige Guinness book of records record stond ook op naam van de 4 Australische jongens van How Ridiculous. Met deze actie op de Euromast in Rotterdam verbreken zij hun eigen record met 31,11 meter. How Ridiculous ondersteunt met hun stunts de non profit organisatie “Compassion”. Zo proberen ze aandacht te geven aan kinderarmoede.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.