CP3 by Basketball Totaal

Top 6 weekend in DBL

In de DBL staan dit weekend drie wedstrijden op het programma. En de strijd om plaats 5 en 6 gaat ontbranden.

Leeuwarden ontvangt Amsterdam in het Kalverdijkje zaterdagavond. Kan Apollo definitief grip krijgen op de play-offs of blijven de punten in Friesland?

Aris staat op een 2-0 voorsprong in de onderlinge wedstrijden, maar het waren hele spannende wedstrijden. De thuiswedstrijd werd gewonnen na verlenging met 86-82 en de wedstrijd in Amsterdam werd het 71-73 voor Aris.

Kortom, Apollo zit in hetzelfde schuitje als vorige week tegen Rotterdam. Bij een nederlaag is het verschil op de ranglijst 4 punten en onderling resultaat in het voordeel van Aris.

Toch speelt Aris de laatste weken stroef. In de beker werd uiteindelijk wel gewonnen van Grasshoppers, maar tegen Leiden kon het geen vuist maken. De ploeg heeft op dit moment 4 nederlagen op rij geslikt, dus de vraag is of Apollo het medicijn is.

Weert-Rotterdam

Als Weert nog iets van een kansje wilt hebben op het bereiken van de play-offs, dan is het morgen echt een must-win tegen Rotterdam. Tegen Den Bosch speelde Weert een uitstekende eerste helft, maar kon het de tweede helft niet meer bijblijven. Toch werd de eerste thuiswedstrijd tegen Rotterdam bijna gewonnen (70-77), maar dat was een Rotterdam zonder Anderson.

En Rotterdam moet simpelweg winnen, om niet in een crisis terecht te komen. Van de laatste zes wedstrijden, werden er maar liefst vijf verloren.

En in uitwedstrijden is de ploeg nog niet goed dit seizoen. Er werden er slechts twee gewonnen. Kortom een leuke spannende wedstrijd waarschijnlijk in Weert.

De topper van het weekend is zondag. Groningen ontvangt dan landskampioen Den Bosch. Een revanche van de finale van vorig seizoen en een wedstrijd om de topposities. Donar lijkt de smaak te pakken te hebben en haakt aan bij de top 2 van de DBL.

Het verschil tussen Donar en Den Bosch is slechts twee punten op de ranglijst. Maar Den Bosch heeft beide ontmoetingen wel gewonnen van Donar. In MartiniPlaza werd het 63-71 en thuis in Den Bosch 78-59.

Kortom bij winst, gaat Den Bosch niet alleen in punten gelijk komen met Donar, maar pakt het definitief het onderling resultaat.

Er staat dus veel op het spel dit weekend in de DBL.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.